Společnost DSD Design and Motorsport vyvinula zcela nový hypersport Boreas, jenž má vzniknout v opravdu omezené sérii. Navíc bude poskytovat výkon přes 1000 koní, takže to nebude auto určené jen do vitrínky.

Pokud bychom chtěli spojit Španělsko a automobilový průmysl, asi každého hned napadne značka Seat, ovšem nesmíme se tak omezovat. Najdeme zde například Hispano-Suiza, tedy společnost z první poloviny dvacátého století, o jejíž resuscitaci se nedávno pokoušela společnost Mazel Engineering, dále také netradiční značky jako Tramontana či GTA Spano.

K těmto značkám však nyní přibyla další. Její jméno je Boreas, což je původně mytologické jméno řeckého boha větru. Ten měl na sebe brát podobu člověka i hřebce a jeho stádo dokázalo překonávat velké vzdálenosti, aniž by se dotklo země. A právě to je vzorem pro plánovanou sérii dvanácti vozů, které budou představovat první zástupce této nové značky.

Novinka se může pochlubit využitím kompozitních materiálů ve své konstrukci v opravdu hojné míře. Zároveň pohonným systémem ve jménu současných trendů. Novinka je totiž poháněná plug-in hybridní pohonnou jednotkou, která roztáčí všechna čtyři kola. Elektrický agregát je určen pro kola přední a po jeho odstavení se vůz stává čistou zadokolkou.

Aktuální informace hovoří o tom, že by novinka měla mít rozvor náprav 2742 mm a její výkon by měl být přes 736 kW. Akcelerace z 0 na 100 kilometrů v hodině pak bude dosahovat hodnoty 2,8 sekundy a maximální rychlost bude 380 kilometrů v hodině. V čistě elektrickém režimu pak 100 kilometrů.

Společnost DSG Design and Motorsport prozatím více k technice vozu neprozradil a neuvádí ani cenu vozu. Výroba by se měla rozběhnout začátkem letošního prosince.