Německá a Francouzská rivalita se přenesla u válečného pole na pole technologií. Co se automobilů týče, Francouzi se mohli v minulosti jen těžko bránit preciznímu německému válci. Ovšem značka DS by mohla do tohoto sporu přinést změny. Chce konkurovat německým značkám svými SUV. Po velké DS7 Crossback přichází nová konkurence pro Audi Q2.

Francouzská značka DS se odpojila od Citroënu a snaží se vyšlapat svou vlastní cestu. Prozatím se jí to však na starém kontinentu příliš nedaří. Za první pololetí letošního roku prodala pouze 25 tisíc automobilů a to je o více jak 37% méně než před rokem. Pracuje však na změně a počítá s expanzí modelů, kdy chce vsadit především na SUV.

První vlaštovkou je DS 7 Crossback.  Toto SUV se představilo na jarním ženevském autosalonu a do prodeje se dostane na začátku příštího roku. Jedná se o druhé SUV této značky, ovšem to první DS 6 je prodáváno pouze v Asii. Po zahájení prodeje DS sedmičky plánuje značka nové malé SUV, které bude určeno pro rok 2019. Mělo by se jednat o hlavní posilu evropských prodejů a předčít tak DS 7.

Automobil nejspíše ponese název DS 3 Crossback a nejspíše se stane nástupcem dnešního DS 3. Malé hatchbacky zkrátka netáhnout a zákazníci slyší především na SUV. Novinka bude chtít konkurovat především Audi Q2, přičemž bude nabízet svébytný vzhled. Výrobce slibuje, že se rozhodně nebude jednat o zmenšeninu DS 7, ale design vozu bude zcela autonomní.

Novinka bude také vůbec prvním elektromobilem automobilky. Nebude však nabízena pouze v elektrické variantě. Budoucnost modelové řady DS počítá se šesti modely, z toho hned 4 budou SUV. Zbývající dvě dorazí do roku 2021 a jeden z nich bude nabízen výhradně s hybridním pohonem.