Automobilky cítí neskutečný tlak ze strany emisních norem, zákazníků i technologií a proto mnoho z nich velmi usilovně pracuje na vývoji elektrických automobilů. Například Volvo plánuje od roku 2019 nabízet pouze elektrické vozy. K tomuto kroku se nejspíše rozhodla další automobilka a to Maserati.

Sergio Marchione, tedy generální ředitel italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automoboles, odhalil plány pro budoucnost značky Maserati, který je velmi úzce provázán s masivní ofenzivou elektromobilů a hybridů v nabídce této značky.

Italská automobilka tak očividně následuješ švédského kolegu Volvo, která plánuje od roku 2019 prodávat pouze vozy s čistě elektrickým pohonem, popřípadě plug-in hybridy. Maserati se přitom chce stát vlajkovou lodí elektrifikace skupiny FCA. Právě u něj má být v roce 2019 zahájen masivní nástup hybridních a čistě elektrických technologií.

Je to vcelku s podivem, protože FCA doposud věnovalo elektromobilům a hybridům jen velmi malou pozornost. Navíc nyní má plány velmi rychle se vyrovnat konkurenci a dokonce jí v některých kategoriích i předčít. První vlaštovkou tohoto snažení by měla být realizace atraktivního konceptu jménem Alfieri, který měl svou premiéru již v roce 2014 a již tehdy se objevovali spekulace, že by mohl být realizován pouze na elektrickém základu.

Tyto spekulace však zcela určitě nejsou směrodatné a je dost pravděpodobné, že se novinka od Maserati představí i jako plug-pn hybrid, popřípadě, bude disponovat starým dobrým konvenčním motorem. Nechme se překvapit.