Toyota Hilux je považovaná za jeden z nejodolnějších pick-upů jaké byly kdy vyráběny. Dokázal to i jeden exemplář v pořadu Top Gear, kdy jej moderátoři prověřili neskutečným způsobem. Kde je vlastně tento exemplář dnes?

V souvislosti s Toyotou Hilux se čas od času používá pojem nezničitelná. Tím se samozřejmě myslí to, že je schopna přežít jakékoliv nástrahy běžného užívání, a i když přeci jen občas někdy trochu klopýtne, je velmi snadné jí zase opravit a to téměř na koleni. Jenže tyto zkazky se dostaly také k producentům pořadu Top Gear a ti se rozhodli tyto fámy vyzkoušet.

Trojice moderátorů Hammond, Clarkson May, dostala za úkol prověřit tuto fámu skutečně neotřelými způsoby. Test ohněm jsme mohli vidět v 5. epizodě třetí série tohoto pořadu, ve kterém byl tento vůz nejdříve spálen. Tento test však automobil přežil poměrně bez problémů a proto se jej rozhodli utopit v moři. Jenže ani tento pokus jim příliš nevyšel a proto se rozhodli Toyotu doslova rozmlátit bourací koulí. Dále na ní svrhli obytný přívěs z výšky několika desítek metrů a poté pod jejími koly nechali dynamitem vyhodit do povětří výškovou budovu. Světe div se, všechny tyto útrapy byl automobil schopen ustát se ctí. Motor bylo možné opět nahodit a auto bylo dokonce schopné samo pohybu.

Díky tomu si tento vůz vydobyl takové uznání, že byl poté několik řad vystaven v hlavním hangáru celého pořadu a tak byl v záběru každé epizody. Ovšem tyto doby jsou dnes pryč stejně jako tato Toyota Hilux. Vůz ovšem nezamířil na šroťák, ale dostal další čestné místo a to v expozici World of Top Gear, což je část z výstavy v Národním motoristickém muzeu v Southamptonu.

Tato expozice čítá celou řadu vozidel, který kdy tímto pořadem prošly. Celkový počet vozu se zastavil na 250 a krom Toyoty Hilux zde najdeme vozy za rozumnou cenu, nejrůzněji šíleně upravované modely jako například limuzíny z laciných vozů a mnoho dalšího.