Mercedes-Maybach je známkou naprostého luxusu a kvality. Nyní představil svůj nejnovější koncept, kterým navazuje přímo na stejnojmenné kupé, které se představilo již v loňském roce.

Vision Mercedes-Maybach 6 oslovil skutečně velké množství fanoušků a proto se není čemu divit, že se na letošní přehlídce automobilové krásy v Pebble Beach Concours d´Elegance v Kalifornii, představila evoluce tohoto konceptu v podobě luxusního kabrioletu. Podobně jako jeho předchůdce se pyšní naprosto plynulými liniemi celé karoserie, které evokují zašlou slávu kabrioletů z třicátých let dvacátého století. Těmto vozům se automobil přibližuje také svými rozměry v délce 5700mm a šířkou 2100 mm.

Koncept, který byl oděn do laku nautical metalix blue je stejně jako jeho předchůdce z minulého roku vybaven čtyřmi elektromotory, které vozu dodávají celkový výkon 550 kW, tedy 750 koní. Ty si berou energii z baterií, které jsou umístěné pod podlahou celého vozu a nabízí kapacitu 80 kWh. Jejich velkou výhodou je rychlonabíjení pomocí stejnosměrného proudu. Každých pět minut nabíjení se pak dojezd prodlužuje o jeden sto kilometrů. Celkový dojezd pak činí zhruba 500 kilometrů.

Díky vysokému výkonu je tento speciál také velmi svižný. Z 0-100 je schopen zrychlit za méně než čtyři sekundy. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 kilometrů v hodině. Při vyšším tempu by se pak baterie vybíjely až příliš rychle.

Pokud si do tohoto vozu sednete, okamžitě pochopíte co je to zhmotněný luxus. Automobil nabízí také nejmodernější techniku. Skvělým detailem jsou přechody do jednotlivých částí interiéru, které jsou téměř minimální a interiér tak působí jako svět sám pro sebe. Samozřejmostí jsou nejmodernější materiály, obklady dřevem a také moderní ukazatele kombinující klasiku s nejnovějším digitálními displeji.