BMW Z4 koncept je věcí, o které se již delší dobu hovoří. BMW nám nabídlo sérii několika snímků, ovšem nyní představilo na populární roadster i video, které jen potvrzuje, že se jedná o skutečně krásný automobil.

Tento automobil se nám představil na přehlídce automobilové krásy v Pebble Beach v Kalifornii. Již z fotografií bylo jasné, že se jedná o skutečně atraktivní roadster, který bude svou krásou doslova okouzlovat. A není divu. Je totiž nositelem nového vzhledového vyjádření celé značky a designového směru, kterým by se chtěli časem ubírat.

To potvrdil také Adrian van Hooydonk, který se vedoucí designu BMW Group. Jeho slova zněla takto: „Koncept ze všech stran a ve všech detailech vyjadřuje nový designérský jazyk BMW,“. Automobil se stejně jako koncept řady 8 vyznačuje robustními ledvinkami a celkově působí skutečně velmi stylově. Zatímco jeho boční část je stále velmi ostrá a dravá, zadní postupně přechází do uhlazenější nálady a znatelně jí rozšiřují úzká koncová světla.

I přesto, že je automobil prozatím ve svém konceptu, BMW již ohlásilo sériovou výrobu. Finální produkt by měl být představen v průběhu příštího roku. Prozatím nám tak musí stačit pouze první várka fotografií a video, které automobilka sama vypustila do světa.

Zajímavostí na Z4 je to, že se na jejím vývoji podílí také japonská Toyota. Z4 totiž stojí na bází Supry. Rozdílem mezi vozy však bude to, že zatímco BMW bude mířit pouze na zákazníky, kteří chtějí roadstery, Supra bude cílit na zákazníky, kteří chtějí kupé.