Koncept malého elektrického busíku se natolik zalíbil, že se automobilka rozhodla v roce2022 vypustit tento inovativní projekt do sériové výroby a navázat jej tak na čistě elektrický hatchback, která také vyjde z loňského projektu I.D.

Rodina I.D. bude představovat čistě elektrické modely značky. Jako první by se nám měl představit čistě elektrický hatchback, který bude vycházet z konceptu, který se představil na loňském autosalonu v Paříži.

I.D. Buzz, jak se jmenuje čistě elektrický busík, měl svou premiéru na letošním lednovéém autosalonu v Detroitu a již tehdy se objevily spekulace o tom, že by to novinka možná mohla dotáhnout až do sériové výroby, ovšem potvrzeno to bylo až nyní Herbertem Diessem, tedy šéfem Volkswagenu, který prozradil, že podobný mikrobus zamíří do sériové výroby.

Volkswagen I.D. Buzz by se měla dostat do sériové výroby v roce 2022 a k dispozici by měl být ve dvou základních verzích. Ta první bude prostorným osobním vozem s libovolně variabilním interiérem a druhá verze bude čistě dodávkový autobus.

Základem tohoto mikrobusu bude platforma MEB, na které stojí i letošní koncept. Není však jisté, zda dostane sériová verze vozu taktéž pohonný systém dvou elektromotorů, které budou disponovat výkonem 275 kW a akumulátory o celkové kapacitě až 111 kWh, které by měly umožnit dojezd až 600 kilometrů na jedno jediné nabití.

Elektrický mikrobus má být podle současných informací navíc druhým elektromobilem I.D. a bude doplňovat o rok starší hatchback. To jsme na to zvedavi.