Letošní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem je za dveřmi a s ním i několik skutečně velmi zajímavých premiér. Vystavovat zde bude mnoho zajímavých automobilů, ovšem mnoho z nich zde bude také chybět. Jak to tak vypadá, éra autosalónu pomalu ale jistě končí a automobilky hledají nové možnosti, jak své vozy představit široké veřejnosti.

BMW

Chybět zde tak budou značky jako Peugeot, Nissan nebo Fiat a neuvidíme zde ani Volvo, Mitsubishi, Jeep či Cadilac. I přesto se však můžeme těšit na mnoho zajímavého. Především domácí výrobci se na autosalon připravili skutečně pečlivě, a tak si na autosalonu budeme moci pořádně prohlédnout BMW 8 a Z4, ale také novou X3 či liftback 6 GT. Některé zdroje pak dokonce mluví o crossoveru X2 či velkém SUV X7.

Mercedes

Zahanbit se nenechá ani Mercedes, který zde bude představovat především supersport s technologií Formule 1 jménem Mercedes-AMG Project One. Dále se zde představí EQ Concept, což by měl být čistě elektrický hatchback. Dále bychom si měli prohlédnout i nový pick-up třídy X či modernizovanou třídu S v provedené kupé i kabriolet.

Volkswagen

Nudný nebude zcela jistě ani stánek Volkswagenu, kde se představí nové Polo či SUV T-Roc, které mají za cíl oslovit skutečně velké množství zákazníků a tak jsou tyto premiéry pro Volkswagen velmi důležité. Dále by se měl představit modernizovaný Golf Sportsvan a nejspíše i nový přírůstek do rodiny I.D., kdy je velmi pravděpodobný sedan. Chybět by neměl ani původem německý Borgward, který se momentálně prodává jen na čínském trhu a který by měl představit blíže nespecifikovaný koncept.

Brány autosalonu by se měly otevřít již příští týden a to v úterý 12. září. Ve středu budou na programu novinářské dny a ve čtvrtek a pátek dny prodejní. Pro veřejnost se celý autosalon otevře v sobotu a bude jí plně k dispozici až do neděle 24. září.