› Na největší přehlídce svého druhu v Evropě nebudou ani letos chybět automobily ŠKODA
› Flotila 28 vozů ŠKODA SUPERB poslouží pro přepravu významných účastníků akce, dalších 17 vozů bude k dispozici organizátorům
› Představení kompletní palety vozů ŠKODA návštěvníkům a spousta atrakcí pro děti i dospělé v rámci mobilního showroomu

ŠKODA KODIAQ

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě, které se uskuteční ve dnech 16. a 17. září na letišti Leoše Janáčka v Ostravě-Mošnově, se opět mohou těšit nejen na přehlídku špičkové vojenské techniky, ale také na novinky domácí značky ŠKODA. Ta se již popáté stala exkluzivním partnerem akce a letos bude hodně vidět.

Mladoboleslavská automobilka znovu spojila své jméno s největší bezpečnostní show v Evropě. Dny NATO v Ostravě přivítají významné osobnosti z celého světa o třetím zářijovém víkendu. Pro přepravu oficiálních hostů poslouží flotila 28 vozů ŠKODA SUPERB, pro potřeby organizačního štábu pak bude připraveno dalších 17 vozů značky.

„V automobilové branži vnímáme jako nejvyšší prioritu bezpečnost cestujících. Bezpečnost v nejširším slova smyslu je také náplní této akce a nás velmi těší, že již pátý rok můžeme být její součástí. Věříme, že naše přítomnost návštěvníky zaujme,“ vysvětluje ředitel prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika Luboš Vlček.

Exkluzivnímu partnerství odpovídá i exkluzivní prezentace na místě. Mobilní showroom značky ŠKODA představí všechny modelové řady napříč výrobním programem tradiční české automobilky. Chybět nebude ani speciálně upravený model ŠKODA KODIAQ pro potřeby Zdravotnické záchranné služby, sportovně laděná ŠKODA OCTAVIA RS245 nebo závodní speciál FABIA R5. Na místě budou také 2 plně pohyblivé rallyové trenažéry, v nichž zájemci zažijí pocity továrních pilotů na trati rychlostní zkoušky. Technicky založené návštěvníky jistě zaujme expozice připravená ve spolupráci s odborníky oddělení Výzkumu dopravní bezpečnosti ŠKODA AUTO, jíž dominuje model ŠKODA KODIAQ v řezu, věrně zobrazující veškeré aktivní a pasivní prvky bezpečnosti vozu, stejně jako použitá technická řešení. Na vlastní kůži se lze přesvědčit o terénních schopnostech modelů ŠKODA KODIAQ a ŠKODA OCTAVIA SCOUT na přilehlém ŠKODA 4×4 Off-Road polygonu. Nudit se rozhodně nebudou ani nejmenší návštěvníci, pro něž je připravena řada doprovodných aktivit.

Dny NATO jsou každoroční příležitostí pro prezentaci těžké vojenské, policejní a záchranářské techniky. Na akci se přítomným představuje výcvik speciálních jednotek, letecké exhibice i výzbroj, výstroj a vybavení vojenských útvarů. V neposlední řadě jde o prestižní společenskou událost, v jejímž rámci se setkávají zástupci soukromých firem s významnými představiteli vědeckého, kulturního i společenského života. Jako tradičně budou i letos přítomni členové vlády České republiky, zástupci Severoatlantické aliance a Evropské unie, představitelé krajů, měst a obcí, velvyslanci, vojenští a letečtí přidělenci, členové civilních i vojenských delegací a další hosté z České republiky i ze zahraničí.