› Sedmý ročník čtenářské ankety magazínu ,AUTOStraßenverkehr‘ a časopisu pro rodiče ,Leben & Erziehen‘, od roku 2011 již 22 cen pro vozy značky ŠKODA
› Dvojnásobný úspěch: ŠKODA OCTAVIA COMBI vyhrála v kategorii od 15 000 do 20 000 Eur, a to jak v hodnocení importovaných vozů i v celkovém hodnocení
› Vítězné importované modely ve svých segmentech: ŠKODA SUPERB COMBI a ŠKODA YETI
› ŠKODA FABIA COMBI si dojela pro první místo v kategorii do 15 000 eur
› Vozy značky ŠKODA bodují u rodin díky příkladné bezpečnosti, množstvím místa a vysokou spolehlivostí

ŠKODA FABIA COMBI, ŠKODA OCTAVIA COMBI, ŠKODA SUPERB COMBI a ŠKODA YETI

Známe nejlepší rodinné vozy roku. Čtenáři německého odborného magazínu ,Auto Straßenverkehr‘ a časopisu pro rodiče ,Leben & Erziehen‘ ocenili čtyři modely značky ŠKODA jako rodinné vozy roku. ŠKODA FABIA COMBI, ŠKODA OCTAVIA COMBI, ŠKODA SUPERB COMBI a ŠKODA YETI se v pěti kategoriích prosadily jako nejlepší rodinné vozy. Česká automobilka od prvního ročníku ankety v roce 2011 dosud získala celkem 22 cen.

Bestseller ŠKODA OCTAVIA COMBI zvítězil v celkovém hodnocení v kategorii 15 000 až 20 000 Eur a byl vyhlášen i nejlepším importovaným vozem ve své třídě. ŠKODA YETI se prosadila v kategorii 20 000 až 25 000 Eur jako nejlepší importovaný vůz, model ŠKODA SUPERB COMBI dosáhl tohoto úspěchu mezi vozy v ceně od 25 000 do 30 000 Eur. ŠKODA FABIA COMBI vyhrála celkové hodnocení modelů do 15 000 Eur.

ŠKODA OCTAVIA COMBI dosáhla dvou vítězství: 13,7 procent čtenářů vyhlásilo bestseller značky ŠKODA vítězem v kategorii od 15 000 do 20 000 eur. Kromě toho se univerzální kombi s 22,0 procenty čtenářských hlasů prosadilo i v hodnocení importovaných vozů tohoto cenového segmentu. Tímto výsledkem potvrdila ŠKODA OCTAVIA COMBI loňský úspěch.

ŠKODA FABIA COMBI zvítězila s 39,1 procenty všech hlasů v kategorii vozů do 15 000 eur. Tím si oblíbený malý vůz značky ŠKODA zajistil titul Rodinné auto roku již počtvrté za sebou.

Nejlepším rodinným vozem mezi importovanými modely v ceně od 20 000 do 25 000 eur je ŠKODA YETI. Toto kompaktní SUV získalo 11,6 procent všech hlasů. Jeho následník ŠKODA KAROQ už stojí připraven na startu a svou výstavní premiéru má na letošním autosalonu IAA ve Frankfurtu.

ŠKODA SUPERB COMBI je přesvědčivým vítězem mezi importovanými vozy v kategorii od 25 000 do 30 000 eur. 24,3 procent čtenářů hlasovalo v anketě pro největší model značky ŠKODA v karosářské verzi kombi. Vlajková loď značky ŠKODA tak zopakovala svůj úspěch z roku 2016.

Značka ŠKODA od prvního ročního 2011 dosud získala ŠKODA už 22 ocenění

Při letošní anketě si mohli čtenáři vybrat ze 152 modelů v sedmi cenových kategoriích. V každé kategorii byl vyhlášen jeden celkový vítěz a jeden vítěz mezi importovanými vozy – s výjimkou kategorie do 15 000 eur, v níž nastoupily pouze importované vozy. Hlasovalo celkem 18 270 čtenářů německého odborného časopisu ,AUTOStraßenverkehr‘ a časopisu pro rodiče ,Leben & Erziehen‘. Od prvního ročníku ankety v roce 2011 dosáhla ŠKODA dosud celkem 22 vítězství.

Modely české automobilky nabízí řadu předností, důležitých zejména pro rodiny. Ve všech segmentech nabízí modely značky ŠKODA nadprůměrný prostor pro cestující a jejich zavazadla i velké množství odkládacích prostor – ideálně lze tedy uložit hračky a občerstvení na cestu. Vozy české automobilky navíc bodují i svou variabilitou: sklopnými sedadly a řadou Simply Clever řešení, háčky na zavěšení tašek nebo síťovými systémy v zavazadlovém prostoru, které umožňují optimální uložení nákladu rodinného vozu. Dalším důležitým kritériem je bezpečnost. Při bezpečnostních testech Euro NCAP dosahují modely značky ŠKODA pravidelně špičkových výsledků.