Téměř 700 převážně individuálně upravených automobilů z celé Evropy se sjelo o víkendu 2. a 3. září do Prahy na akci Escape6 Prague Car Festival. Již tradiční výstava zaměřená na tuning, sportovní i sériové vozy a bohatý program přilákala téměř 25 000 návštěvníků a její šestý ročník udělal opět obrovský krok vpřed.

Prague Car Festival

Novinkou a zároveň hlavním magnetem se stala hala č. 4 a v ní umístěná evropská špička mezi tuningovými vozy. Dva vozy Porsche v úpravě RWB, Lamborghini Huracan a Dodge Challenger od japonského úpravce Liberty Walk nebo Nissan GTR Carbonnere Project jsou jen špičkou z asi 50 top automobilů, které zde návštěvníci mohli vidět. Skvělou atmosféru doplnil program na hlavním pódiu, kde se konaly módní přehlídky, volba miss nebo předávání cen.

Neméně kvalitní program byl také v dalších halách. Davy návštěvníků zvědavě pozorovaly např. unikátní Lamborghini Aventador Super Veloce nebo Nissan GTR Frankenstein s úctyhodnými parametry 970 PS a 1139 N.m. Firemní expozice významných světových značek nabídly zase pohled do světa profesionální úpravy vozů, zvyšování výkonu a kvality jízdy. Prezentovaly se např. značky Eibach, Recaro, Meguiar´s, Pirelli nebo Sonax. Celkový počet firemních vystavovatelů se zastavil na čísle 59. Více než dvojnásobný počet automobilů oproti loňskému ročníku zaznamenala sekce Racing Cars. Desítky závodních speciálů, mezi nimi například Audi Quattro S1 ve dvou specifikacích, rallyový závodní vůz Ford Fiesta R5 nebo okruhový speciál Radical byly potěšením pro každého milovníka motorsportu.

Velká fotogalerie Escape6 Prague Car Festival

Na Prague Car Festivalu nechyběla ani expozice mediální skupiny …ŠKODA.NEVĚDĚT, do které patří portály SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz, VW-SCENE.cz a partnerský SKODAMOTOR.cz. Součástí expozice byl nejstarší vystavený exponát ŠKODA 430 z roku 1930 či raritní valníček ŠKODA 1101, který bal vyroben v šesti kusech pro Rumunsko a v Čechách zůstal pouze jeden.

Zajímavě byla pojata expozice elektromobilů, které vévodila pravidelná show v podání vozu Tesla X a jeho prezentačního tance za pomoci pohybujících se dveří a blikání světel do tónů moderní hudby. V zábavní zóně byly k dispozici desítky herních konzolí a také ukázky virtuální reality. Všechna zařízení bylo možné zdarma vyzkoušet a i díky tomu byla po celý víkend v obležení především mladší generací návštěvníků. Fanoušci RC modelů měli k dispozici obří dráhu pro nákladní “techniku” a také závodní dráhu pro sportovní modely. Součástí této sekce byla i sbírka na podporu projektu Pomozte dětem, jejíž výtěžek byl odevzdán po skončení akce. Na své si přišel také běžný motorista, který mohl vyzkoušet některý z vystavených sériových vozů uvnitř v hale a nejnovější modely značky Škoda také přímo v jízdě na venkovní ploše i mimo výstavní areál. Kvalitně obsazená venkovní plocha s téměř 300 exponáty, jízdami s elektromobily i běžnými automobily a atrakcemi pro děti, také velkou měrou přispěla k rozšíření letošního ročníku. Escape6 Prague Car Festival 2017 jednoznačně naplnil očekávání vystavovatelů i návštěvníků. Také proto vás již nyní můžeme pozvat na ročník příští, který se koná ve dnech 1. a 2. září 2018.