Jak jistě víte trať na Nürburgringu je volně otevřená každému, kdo si po ní chce zajezdit. Pro mnoho řidičů je to velkým lákadlem, ovšem někteří by si měli nechat zajít chuť. Dokazuje to i následující video, které ukazuje, jak nemožní řidiči se na tuto trať mohou dostat.

Díky otevřeným jízdám pro veřejnost má možnost otestovat své závodní schopnosti v podstatě každý. Díky tomu se mohou na okruhu střetnout profesionál s úplným začátečníkem, jako by se nic nedělo. To by nebyl vůbec žádný problém, pokud se budou ti dva vzájemně respektovat. Problém však je, pokud potkáte amatéra, který se neumí na okruhu vůbec chovat a je nebezpečný jak pro sebe, tak i pro své okolí.

Dokazuje to i video, které natočil jeden řidič, který se po okruhu proháněl ve svém Lotusu Exige. Ten se na trati pokoušel o své osobní maximum, ovšem jakýsi řidič Nissanu GT-R se rozhodl mu tuto snahu překazit.

Ten jej nejdříve velmi riskantním manévrem předjel, aby následně málem dvakrát havaroval. Naštěstí se vše obešlo pouze na vyjetí z trati a bez zmačkaných plechů. Řidič Lotusu se k celému incidentu vyjádřil takto: „Měl jsem s mým Lotusem šanci zajet rychlé kolo na téměř prázdném Nürburgringu , ale hloupý řidič Nissanu GT-R ji svým stupidním chováním zničil,“. „Dokonce málem havaroval, dvakrát! V sekcích Hatzenbach a Adenauer Forst.“

Jen obezřetnost řidiče Lotsu zabránila tomu nejhoršímu. Řidič Nissanu po předjetí měl poté problém v každé zatáčce. Jeho první exkurze mimo trasu byl jen letmý, ovšem druhá výprava mimo trať byla o něco delší. Vyjel totiž zcela na trávu a díky tomu se řidič Lotusu dostal před něj a mohl si tak oddechnout.