› Meziroční růst prodejů ojetých vozů ŠKODA OCTAVIA G-TEC o více než 300 %
› ŠKODA Plus Roční vozy: meziroční růst o 31 %
› Za prvních osm měsíců roku prodáno téměř 28 000 prověřených ojetých vozů
› ŠKODA Plus: 132 prodejních míst, více než 6 000 vozů v nabídce

ŠKODA Octavia G-TEC

Program prověřených ojetých vozů ŠKODA Plus zaznamenal v období leden až srpen 2017 významný meziroční růst jak v celkových prodejích, tak ve všech jednotlivých kategoriích vozů. Nejvyšší meziroční růst zaznamenal model ŠKODA OCTAVIA G-TEC s pohonem na stlačený zemní plyn.

„Dosavadní úspěchy programu ŠKODA Plus v letošním roce ilustrují postupnou kultivaci domácího trhu s ojetými vozy, kdy zákazníci v rostoucí míře upřednostňují jistotu a kvalitní služby i při koupi ojetého vozu,“ říká Miroslav Bláha, vedoucí prodeje ŠKODA AUTO Česká republika. „Speciálně mě těší růst prodejů ekologických a ekonomicky výhodných ojetých vozů OCTAVIA G-TEC, které v programu ŠKODA Plus zaujaly jak soukromé zákazníky, tak živnostníky a menší firmy,“ dodává Miroslav Bláha.

ŠKODA OCTAVIA G-TEC je dlouhodobě nejprodávanějším novým vozem s pohonem na alternativní paliva v České republice. S postupně rostoucí nabídkou ojetých vozů si OCTAVIA G-TEC buduje obdobnou pozici i na trhu ojetých vozů. V programu prodeje ojetých vozů ŠKODA Plus se za prvních osm měsíců letošního roku prodalo 310 vozů OCTAVIA (185 ks OCTAVIA COMBI) s pohonem na CNG, což představuje nárůst přes 350 % oproti 88 kusům za stejné období loňského roku. Za tímto úspěchem stojí především rozšiřující se nabídka tzv. Ročních ale i Vyzkoušených vozů, a také nižší kupní cena za prověřené a kvalitní vozy oproti vozům zcela novým. Průměrná prodejní cena letos prodaného vozu OCTAVIA G-TEC činila 430.000 Kč, průměrný nájezd pak 24 080 km. Zákazníci si od prodejců ŠKODA Plus odvezli 30 ks CNG vozů OCTAVIA z roku 2014 (průměrný nájezd 37 800 km), 125 ks z roku 2015 (prům. nájezd 25 800 km) a 155 ks Ročních vozů s průměrným nájezdem 22.750 km.

V programu ŠKODA Plus bylo v období od ledna do srpna 2017 prodáno téměř 28.000 vozů, což proti loňským necelým 24 800 představuje 18% meziroční růst. V kategorii Ročních vozů bylo prodáno 11 000 aut, zájem zákazníků tak meziročně vzrostl o 31 %. Prodeje Vyzkoušených ojetých vozů ve věku 2-5 let meziročně rostly o 16 % a kategorie Ojetých vozů (nad pět let věku) zaznamenala 8% růst a prodej přes 10.500 vozů.

Nejpopulárnějším modelem v programu ŠKODA Plus je ŠKODA OCTAVIA s 28 % z celkových prodejů. Stejně tak v prodejích v nejoblíbenější kategorii Ročních vozů vede ŠKODA OCTAVIA a ŠKODA OCTAVIA COMBI s 31% podílem, následují řady FABIA s 25 % a RAPID s 20 %. Na roční modely SUPERB a CITIGO připadlo v letošních prvních osmi měsících shodně 8 %, vozy YETI si odvezlo 5 % zákazníků. Výborný vstup na trh ojetých vozů zaznamenaly také zánovní vozy KODIAQ, jejichž první kusy přišly do nabídky ŠKODA Plus koncem dubna a do počátku září se prodalo již 234 vozů.

Program ŠKODA Plus aktuálně nabízí téměř šest a půl tisíce vozů, z nichž takřka polovinu (48 %) tvoří Roční vozy a 28 % Vyzkoušené ojeté vozy ve stáří 2-5 let. Aktuálně je v nabídce ŠKODA Plus také 145 vozů OCTAVIA G-TEC. Nabídka prověřených ojetých vozů ŠKODA Plus je zákazníkům k dispozici na 132 prodejních místech a portálu www.skodaplus.cz.