Pokud se řekne Mitsubishi Evolution každému se vybaví pořádně nadupaný automobil, který se již navždy zapsal do světové rallye. Tato legenda se opět vrací, jenže nadšenci do motorsportu budou asi trochu zklamaní.

Evolution je legendárním pojmem, který v každém budí velké emoce. Od devadesátých let se jednalo o označení sportovní verze modelu Lanceru, které neskutečným způsobem zahýbaly se světovým rallye. Po deseti generacích však přišel konec a emitace Lanceru Evolution přestala. Jenže nyní se toto jméno vrací, jenže se jedná o trochu jiný adrenalinový zážitek.

Již delší dobu Mitsubishi naznačovalo že s novým jménem bude spojen rychlý crossover, a tak se také stalo. Na letošním autosalonu v Tokiu se novinka představí ve své konceptové podobě. Její jméno bude e-Evolution.

Automobilka nyní ukázala první snímek, vozu, na kterém je vidět jeho záď. Ta je výrazně tvarovaná a její víko prudce klesá směrem k zemi. Skutečně se tak jedná o SUV, které je ovšem ve velmi sportovní náladě podobně, jako je tomu u BMW X6. Již název ústrojí napovídá, že se jedná o automobil, který je vybaven elektromotorem a ne benzínovým dvoulitrem, jak tomu bylo u vozů Evolution zvykem.

Momentálně není nikdo schopen říci, zda půjde tento model i do sériové výroby. Jedná se především o reprezentaci technologického pokroku celé značky v oblasti elektroniky a moderní umělé inteligence. Oficiálně se nám automobil představí 25. října, kdy budou vozy představeny na Tokijském autosalonu.