Jak jistě víte automobilka Aston Martin je předním dodavatelem automobilů pro agenta jejího veličenstva Jamese Bonda. De filmovém světě je pro něj schopna vyrobit všechno možné a jak to tak vypadá tuto filosofii převádí do reálného světa.

Nyní automobilka představila Project Neptune, který vypadá jako nápad šíleného vědátora, ovšem jedná se o skutečný projekt.

V něm se automobilka spojila s americkou společností Triton Submarines LCC, kteří jsou specialisté na stavbu nejrůznějších ponorných plavidel.

Ty jsou nejčastěji hračkami milionářů, protože jejich cena šplhá skutečně vysoko. Své využití však nacházejí také ve vědeckých kruzích. Tyto stroje jsou totiž schopny ponořit se hluboko až na dna oceánů.

Design plavidla má na starosti Marek Reichmann, který je hlavním stylistou a výkoným prezidentem automobilky. Stroj se prozatím představuje na základě skic. Základem je platforma od společnosti Triton, do kopule se vejdou až tři lidé, kteří se díky ni mohou potopit do hloubky až půl kilometru a pod vodou vydrží i 12 hodin.

Uvidíme zda si klientela najde k tomuto neotřelému projektu cestu či nikoliv. Ponorka by se mohla ukázat například i v nové Bondovce.