Lotus se rozhodl mít své první SUV. Zní to šíleně, ale je to skutečně tak. My vám nyní přinášíme jeho první skici, které jasně napovídají tomu, proč tento automobil vlastně vznikl.

O tom, že by luxusní automobilky jako Lamborghini či Ferrari začaly vyrábět také SUV, se ještě před několika lety ani nezdálo. Jenže neuvěřitelné se stalo skutečností a příchod svého SUV hlásí nejen první dvě jmenované společnosti, ale například i Jaguár a nyní také Lotus.

Že se chce automobilka zaměřit i na jiný segment, než jsou pouze sportovní automobily, dala vědět již před několika lety a to v roce 2006 svým konceptem APX, který kombinoval dynamiku spolu s vyšší karoserií. Tehdy sice již byl nástup segmentu SUV v plném proudu, ovšem Lotus možnost výroby vlastního SUV modelu potvrdil až v roce 2015.

Dnes je však naprosto platné to, že kdo se chce světovém trhu trochu více prosadit, musí mít svůj vlastní SUV model. Šéf značky Jean-Marc Gales věří, že nový model zdvojnásobí prodeje značky. Postará se o to nejen jeho vzhled ale také čtyřválcový motor, ovšem prozatím není jisté, zda se bude jednat o přeplňovanou čtrnáctistovku či nikoliv. Je ovšem zcela jasné, že automobil vznikne s vidinou vyšších výdělků.

Jeho podobu poodhalují patentované snímky, které byly zveřejněny na čínském webu. Především zadní část je velmi dobře čitelná. Přední část pak připomíná spíše tvary vozů Jaguár. Nelze však očekávat nic velkého. Vůz bude spadat spíše do sektoru kompaktnějších SUV s hmotností okolo 1,6 tuny. Jedná se tak o variantu menšího zla, při kterém mohou být zachovány prvky charakteristické pro značku. Jen tak budou zachovány tradiční hodnoty, jako je mrštnost a radost z jízdy za jakýchkoliv podmínek.