Konečně jsme se dočkali! Automobilka Tesla představila svou novinku v podobě nákladního automobilu, který má rozhodně čím zaujmout!

Před samotnou premiérou se lidé Elona Muska prali na detaily o této novince. Vizionář je samozřejmě neprozradil, ovšem vždy dodal, ze má automobil lepšímparametry, než se kde dočetl. A jak to tak vypadá měl skutečně pravdu.

Tahač ujede na jedno nabití až 800 kilometrů a to při konstantní rychlosti 100 kilometrů v hodině. Dobytí baterie na dojezd 650 kilometrů zvládne automobil za neuvěřitelnou půl hodinu. S plnou naloží, což děla v Americe 36 tun, zvládne automobil zrychlit z nuly na sto za 20 vteřin, bez přívěsu pak parádních 5 vteřin.

Musk uvedl, že Semi je schopné ve srovnání s klasickými dieselovým vozy ušetřit až 20% nákladů. Pokud pak půjde o jízdu v konvojů muže být úspora až 50%. Tesla navíc věří svému tahači natolik, že garantuje jeho nepoškození během prvního milionu mil, tedy 1,6 milionu kilometrů.

Řidič sedí uvnitř kabiny uprostřed a pro jiné pasažéry zde místo není. Tahač je poháněn pomoci čtyř elektromotorů. Každý pro jedno ze čtveřice kol na zadní nápravě vozu. Myslelo se také na bezpečnost. Díky nejrůznějším systémům nikdy nedojde k rozhození samotného tahače s jeho návěsu, tzv. jackknife.

Start výroby náklaďáku je ohlášen na rok 2019. Ovšem vzhledem k problémům spojených s výrobou modelu 3 buďme raději s těmito vyhlídkami velice opatrní.