Premiéra historicky prvního SUV od značky Lamborghini se pomalu blíží. Automobilka nás nechala nahlédnout do interiéru novinky, který je naprosto skvělý!

Pokud budeme mluvit o dobrovolném svolení s nafocením interiéru vozu, asi bychom byli trochu vedle. Ve skutečnosti se jedna spíše o špionážní fotografie, které unikly na internet. Urus byl představen ve formě konceptu před pěti lety a od té doby na něm automobilka usilovně pracuje. Oficiální premiéra nakonec přijde ještě letos a to 4. prosince. My však nemusíme čekat tak dlouho, tedy alespoň co se interiéru tyče. Ten se totiž podařilo ulovit špiónům a inspirace Ingolstadtem se nezapře!

Lamborghini stejně jako Audi vsadilo na dva velké displeje uprostřed a pod sebou. Toto řešení známe například z modelu A8 a A7 u Audi.

Hlouběji ve středové konzoli najdeme ovladač ANIMA, což zní velmi honosné, ale ve skutečnosti jde pouze o volič jízdních režimů. Ten v případě Urusu nabídne možnost zvolit jízdní režim pro písek, sníh a terén. Sedačky vozu zaujmou ne příliš tlustými opěrkami vyvedenými v kůži. Automobil má velmi slušně boční vedení. Široká středová konzole nabízí také praktičnost, krom dvojice stojanů na pití zde najdeme také otvor pro uložení drobností. Interiér však působí poměrně agresivně a to díky šestihranným větracím otvorům.

Co se exteriéru tyče, automobil je stále zabalen v tradiční kamufláži, ovšem automobilka slíbila, ze jeho vzhled bude téměř věrný, konceptu zbroji 2012! Pod kapotou tohoto vozu bude pracovat dvakrát přeplňovaný čtyrlitrový osmiválec s výkonem 650 koňských sil, ovšem nabídka motorů se bude postupně rozšiřovat. Prozatím se určitě počítá s plug-in hybridem a vyloučen není ani čistě elektrický pohon. Základem automobilu je platforma MLB na níž stojí například i Bentley Bentayga, Porsche Cayene či Audi Q7.