Jen několik sekund stačilo k tomu, aby se prodala první várka SUV vozu Lynk & Co. 01. Novinka z Číny se tak díky tomu stala novým světovým rekordmanem.

Čínská značka Linc & Co jde s dobou a tak nabízí své automobily nejen u dealerů, ale také on-line. 17. listopadu tak spustila prodeje svého nového SUV 01 v sérii 6000 kusů, které byly prodány během neuvěřitelných 2 minut. To se ještě nikdy nikomu nepodařilo!

„O zrodu společnosti Lynk & Co jsme informovali takřka před rokem. Nyní, jen o 12 měsíců později, jsme začali s prodejem SUV 01 a to rovnou rekordně,“ radoval se Alain Visser, senior viceprezident společnosti Lynk & Co. Automobilka bude svou novinku prodávat také ve specializovaných prodejnách na 150 místech po celé Číně.

Samotný on-line nákup je velice jednoduchý a probíhá stejně, jako byste si přes internet kupovali cokoliv jiného. Automobil je nabízen v několika motorových a výbavových balíčcích, takže výběr je pro zákazníka velice přehledný a jednoduchý.

Automobil sdílí techniku partnerského Volva, konkrétně s modelem XC40. Motorová paleta obsahuje tříválec a čtyřválec. Počítá se také s plug-in hybridem a dost možná se díky zpřísňujícím pravidlům dočkáme také čisté elektrického vozu.

Automobil byl k vidění při testech i v Praze. Důvod? Je to jednoduché, novinka bude totiž k mání i v Evropě, díky čemuž se bude jednat o vůbec první čínský automobil prodávaný i u nás. Cenovka automobilu bude startovat na 650 tisíc korun.