Italská policie má ve své výbavě například Lamborghini Huracán či Hallardo. Lze tedy očekávat, že se v nejbližší době dostane i na nové SUV jménem Urus.

Jak takový Urus ve službách italské policie bude vypadat představuje nový návrh Nikity Aksyonova. Ten navrhl policejní Urus v tradičních barvách italské policie, tedy ve světle modrém lakování doplněné o bílé pruhy a italskou trikoloru. Nechybí pak samozřejmě ani majáky.

Dá se přepokládat, že Urus se ve službách italské policie skutečně objeví a dost možná bude mít právě tuto podobu. Předlouhou k vytvoření tohoto návrhu totiž bylo Lamborghini Gallardo, které italská policie již hojně využívá.

Urus možná pro některé není tak atraktivním vozem jako jsou ploché supersporty, ovšem pro polici má mnoho výhod. Je praktičtější, honičky zvládne stejně dobře a to i dokonce mimo nezpevněné cesty a hlavně, jeho akcelerace je lepší než u Gallarda! Ano skutečně, z nuly na stovku se Gallardo dostane za 3,7 vteřiny, kdežto Urus je o jednu desetinu vteřinky rychlejší. A to si uvědomme, že Urus váží nezanedbatelné 2,2 tuny.

Lze očekávat, že Urus bude skutečně zařazen do služby. I Gallardo neslouží jako propagační vůz, ale superauto hlídkuje na italských dálnicích a slouží i pro případy nutnosti poskytnout rychle první pomoc, či převést orgány. Pro tyto účely má dokonce pod přední kapotou schovanou speciální ledničku a najdeme v něm i defibrilátor.

Zavazadelník však uveze mnohem více. Do 616 litrů toho dáte skutečně velké množství. Mnohem zajímavější jsou však specifikace motoru. Pod kapotou pracuje čtyřlitrový osmiválec o výkonu 484 kW. Z nuly na dvě stovky se Urus dostane za 12.8 sekund a pokračovat může až do 305 kilometrů v hodině. Samozřejmostí je pohon všech čtyř kol a kooperace motoru s osmistupňovým elektrohydraulickým automatem.