Nejslavnější Nissan 350Z je ten, který si zahrál ve filmu Rychle a Zběsile Tokio Drift. Tento exemplář je nyní na prodej a to ve Velké Británii.

Rychle a zběsile Tokijský jízda je třetí pokračovaní Rychle a zběsile, který zcela opustila staré hrdiny, a podívala se na skok do Japonska mezi komunitu drifterů, kam se snažil zařadit i greengo ze Států. Místní však byly tak trochu proti a tak se rozpoutala nelítostná automobilová bitva na život a na smrt. I přesto, že je tento snímek považován za nejslabší článek celého Fast and Furious řetězce, velmi výrazně přispěl k popularitě driftování s vozem a sám z něj vytěžil maximum. Pomohl popularitě také Nissanu 350Z, se kterým gumoval asfalt hlavní záporák celého filmu spolu se svými kumpány.

Jmenoval se Drift King, zkráceně DK a jeho jméno bylo Takahashi. Jeho černé 350Z se stalo legendou a nejznámějších zástupcem tohoto modelu na světě. A právě tato legenda je nyní k dispozici na aukci. Všichni fanoušci tak budou mít šanci vlastnit DK´s 350Z.

Mělo by se jednat o nejlepší exemplář, který byl při natáčení používán, a také jediný přeživší, protože ostatní DKovy 350Z dopadly velmi špatně. Automobil je také jediným, který se může pochlubit dvojitým přeplňováním svého 3,5 litrového šestiválce a řadou dalších změn, mezi kterými jsou nejviditelnější především úpravy karoserie od společnosti VeilSide.

Filmový exemplář je nyní nabízen k prodeji britskou společností Autologix Ltd. a to i prostřednictvím webu Auto Trader, jehož dosavadní majitel měl tento vůz odkoupit od Univesal Pictures. Kupé s datem výroby 2002 bylo původně registrováno v Japonsku a v současnosti se těší velice dobrému stavu. Prodejce uvádí, že má najeto pouze 17 tisíc kilometrů a i díky tomu je jeho cena stavena na 2 930 tisíc korun.