Jen malou chvíli před oficiální premiérou odhaluje automobilka Mercedes-Benz fotografie svého nového Géčka.

Mercedes-Benz třídy G je naprostou ikonou automobilového světa. Legenda se vyrábí již od roku 1979 a i přesto, že automobil vypadá tak nějak stejně, od roku 1990 je ve své druhé generaci. Ta přijela s novým podvozkem a modernějším interiérem. Nyní napjatě očekáváme příchod třetí generace, která bude světu představena 15. ledna ale ještě předtím nám automobilka prozradila mnoho detailů o voze a hlavně nám ukázala jeho fotografie.

Jakožto offroad si automobil stále uchovává skvělé jízdní vlastnosti v terénu. Automobilka zachovala žebřinový rám, uzávěrky předního, zadního i nápravového diferenciálu a také redukční převodovky. Novinkou je nezávislé zavěšení vpředu, které je upevněno přímo k žebřinovému rámu bez pomocného rámu, kdy speciální upevňovací body zajišťují co nejvyšší světlou výšku. Vzadu zůstane tuhá náprava, která byla však také přepracována. Všechny tyto změny mají přispět k lepšímu komfortu při jízdě na silnici, protože většina majitelů své G dnes používá hlavně na silnici.

V terénu je automobil připraven nabídnout G-Mode, který se automaticky sepne při zamknutí některého z diferenciálů, popřípadě při zařazení redukce. Díky tomuto módu se upraví adaptivní podvozek, řízení, reakci na plyn a charakter převodovky. Ta má dokonce svůj vlastní software a širší převodový poměr pro snížení spotřeby paliva a byla speciálně upravena pro G-Wagen.

Pohon všech kol bude zapnutý permanentně a bude rozesílat 60% točivého momentu na zadní nápravu a zbytek na nápravu přední. Redukce bude nadále spouštěna pomocí tlačítka a to až do rychlosti 40 kilometrů v hodině.

Během jízdy na nezpevněných cestách pomůže také kamerový systém, který sleduje okolí vozidla a dynamickými čarami naznačuje šířku automobilu. Řidič díky tomu ví, zda daným místem skutečně prodeje. Automobil dále zvládne zobrazit aktuální náklon karoserie či kompas.