Byton je koncept, který se rozhodl vzít na sebe titul dalšího konkurenta Tesly. Jedná se o lektřinou poháněný crossover, z dílny čínského start-upu. Vyrábět by se měl začít v roce 2019.

Automobilku Tesla nemá mnoho lidí příliš v lásce. Ať už je váš postoj k ní jakýkoli, rozhodně jí nelze upřít to, že stála u expanze trendu automobilů. Právě její úspěchy motivovaly další a další společnosti k podobnému směřování jejich společností a tak nám tu vzniká poměrně zajímavá situace. Každý měsíc se objevuje nový koncept, který se prezentuje jako přímý konkurent Tesly.

Mnoho těchto společností pochází z Číny, kde se elektromobily těší velké přízni. Mezi ně patří i Byton, který přináší koncepci elektrického crossoveru. Autoři tento automobil nazývají prémiovým elektromobilem, který chce vytvářet pojítka mezi tradicí a vizí. Zatímco jeho exteriér vypadá poměrně konvenčně, jeho interiér je velice futuristický. A pokud si myslíte, že Tesla má ve svých vozech skutečně velké displeje, pak Byton ukazuje, že je možné být ještě velkolepější a to svým 49 palcovým displejem, který zabírá celou horní část palubní desky mezi A sloupky.

Byton slibuje ovládání gesty, hlasové příkazy, i aplikaci pro chytré telefony. A pokud by velký displej byl přeci jen málo, jsou tu ještě další dvě obrazovky pro cestující v zadní části vozu a jeden dotykový displej je dokonce uprostřed volantu. Tento displej je jakousi bytonskou verzí multifunkčního volantu, protože se skrze něj ovládá infotainment, směrovky či ovladače pro jízdu.

Byton je elektromobilem, který bude mít u zadní nápravy dva elektromotory o výkonu 200 kW. Počítá se však i s druhou variantou, kterou bude čtyřkolka, která bude mít agregát i vepředu a dohromady bude disponovat výkonem 350 kW. Tak uvidíme, zda výkon obří displej budou na Teslu stačit.