SUV jsou v dnešní době nesmírně populární volbou automobilu. Ovšem většina vozů, které jsou momentálně nabízeny na trhu mají se skutečným vozem do terénu jen pramálo společného. My se však dnes podíváme na automobil, který se nezalekne ničeho a umí dokonce i plavat.

Řeč je o voze Hunta Ovecrome, který byl postaven v Bělorusku a vytvořen tak, aby dokázal pokořit v podstatě jakýkoliv terén. Problém mu nedělá písek, bláto ani sníh a dokonce se může ponořit i do vody. Důkazem je přiložené video, které stojí za to si shlédnout.

Důvodem proč se vozu daří překonat jakýkoliv terén je totiž jeho sklolaminátová karoserie, která ukrývá benzínovou sedmnáctistovku, nebo 1,9 litrový diesel. V obou případech se však páruje s pětistupňovou manuální převodovkou. Na silnici si sním však mnoho zábavy neužijete, protože maximální rychlost je pouhopouhých 50 kilometrů v hodině.

Standardně je možné automobil naplnit 100 litry paliva, ovšem pokud i ty vyplýtváte, pořád zde máte náhradní nádobu o kapacitě 95 litrů. 100% výkon v terénu umožňují uzávěrky diferenciálu, nebo redukční převodovka.

Jak jsme již psali, pro automobil není problém ani jízda po vodě. K tomu jí pomáhají obrovské nízkotlakové pneumatiky a lodní šroub, který je umístěný na zádi vozu. Ten obstarává rychlost plavby až 8 kilometrů v hodině. Krom něj si u tohoto vozu můžete připlatit i za klimatizaci a dokonce i za parkovací kameru!

Automobil pojme až osm cestujících a jeho celková hmotnost je 2 300 kilogramů. Cena je raději neudávána.