I k nám Volkswagen přiváží nové a atraktivní SUV jménem T-Roc, který dokonce kvůli českým návykům obsahuje i jednu nabízenou výbavu navíc.

Malé SUV dnes představují naprostý fenomén, který má již každý větší automobilka v nabídce, nebo jej do ní chystá v co nejbližší době přidat. Mezi velmi oblíbené patří například Renault Captur, Kia Stonic, Opel Crossland X či Mazda CX-3.

Do tohoto segmentu nyní přibyla nová krev od Volkswagenu jménem T-Roc, který Wolkswagen group vysílá spolu také s Aronou od Seatu a Škoda brzy představí crossover na základech Fabie. T-Roc stojí na platformě MQB A1, tedy stejná jako Polo. Automobil je montován ve výrobních linkách v Portugalsku, kde je momentálně vyráběn i Sharan.

T-Roc je podle automobilky konkurentem právě těchto vozů, i přesto, že je často srovnáván s Karoquem či Atecou. Proti nim stojí v hierarchii Tiguan. Volkswagen navíc chystá ještě jeden automobil podobné filosofie. Ten ponese název T-Cross a bude to ještě menší sourozenec T-Rocu s méně SUV charakterem.

Nový T-Roc je nabízen ve čtyřech motorvých verzích a to TSi o výkonu 85 kW, dále 1.5 se 110 kW a vrcholem dvoulitrové TSI se 140 kW. Co se dieselu týče tak zde bude k dispozici 2.0 TDI se 110 kW. Motory budou párovatelné se šestistupňovým manuálem a nejsilnější benzín s se sedmistupňovou samočinnou  DSG převodovkou. Diesel bude nabízen s manuálem či automatem a pohome všech čtyř kol.

K disposzici jsou také čtyři základní výbavy. Přičemž speciálně pro Českou Republiku byla výbava Style upravena do podstupně Design, která odstraňuje kontrastní střechu a sjednocuje auto celobarevně. To je z toho důvodu, že český zákazník přeci jen více konzervativní a dvoubarevný automobil by mu nebyl po chuti.