Zimní olympiáda se rozeběhla na plné obrátky a my budeme velmi držet palce našim medailovým nadějím. Víte jak moc már rád automobily Ondřej Moravec? Nebo jak jezdí dračice Eva Samková?

Eva Samková

Eva Samková patří mezi naděje ve snowboardcrossu, kde obhajuje zlato z minulých her. Sama o sobě tvrdí, že řídí velmi ráda. Většinou se prý drží na povoleném limitu, ale občas si prý nějaký ten kilometr v hodině přidá a pak jí štvou ti, kteří jedou příliš předpisově. Ale prý když je unavená, i ona občas nasadí šnečí tempo a prostě si jen užívá jízdu. Přidala také příběh, kdy jí těsně po minulé olympiádě zastavili policisté, chtěli vidět, řidičák, občanku a zlatou medaili.

Ondřej Moravec

Za volantem seděl poprvé až ve dvaceti a postupně mu řízení učarovalo. Na začátku však stála nutnost cestovat na tréninky, do toho přišla rodina a dnes si bez vozu nedokáže život představit. Užívá si prý hlavně technické vychytávky jako je autonomní řízení či adaptivní tempomat, díky kterému si na dálnici nohy pěkně odpočinou. Zpočátku se mu takovéto věci jevili jako zbytečný komfort, ale dnes by na ně nedal dopustit.

Veronika Vítková

Veronika miluje nejvíce jízdu na lyžích a hned po ní automobilem. Letadel se prý bojí a jiné dopravní prostředky téměř nevyužívá. Přitom je na cestách pořád, ale dlouhé přesuny jí nevadí a je jí i jedno jestli jede ve dne nebo v noci. Řízení jí nevadí, ale v momentě kdy je unavená preferuje sedadlo spolujezdce. Preferuje rozumná a praktická auta.

Ester Ledecká

Automobil k ní prý patří stejně jako lyže nebo snowboard. Jezdí po celé Evropě a tak v poslední době preferuje především dlouhé a rovné dálnice. Jejím největším snem je však vyzkoušet si řídit letadlo.