Automobilka Volkswagen slaví milion prodaných vozů Touareg prvních dvou generací. Ta třetí přijde již velmi brzy a Volkswagen nám jí začíná poodhalovat.

Automobilka Volkswagen označuje chystaný Tourag za svou vlajkovou loď značky. Automobil disponuje výrazným designem, inovativní technikou a dynamickými jízdními vlastnostmi. Nyní odhalila nejen první momenty s tím SUV, ale také datum jeho premiéry. Ta připadla na 23. března v Pekingu.

Na co můžeme těšit?

Novinka by nám měla nabídnout celou řadu velice zajímavých prvků. Přislíben byl totiž Innovision Cockpit, tedy obrovský digitální panel, který nemá ve své tří obdoby. Krom něj dostane Touareg také možnost připojení k internetu. Jízdní vlastnosti budou taktéž na vysoké úrovni a to díky vzduchovému odpružení, systému stabilizace náklonu karoserie či řízení zadních kol. To mimo jiné avizuje i nasazení 48 voltové elektrické sítě.

Nejdůležitější model

Touareg patřil v posledních letech k velice důležitým modelům značky, čemuž napomáhá i rychle se rozrůstající segment SUV C. Společnost nekalkuluje pouze s daty z Evropy, ale bere v potaz celý svět. V Číně do roku 2023 je očekáváno zdvojnásobení objemu prodeje této kategorie vozů.

Touareg, který je vyráběn v Bratislavě, je na trhu již od roku 2002 a první generace byla vytvářena osm let. Druhá přišla nedlouho po ní a nyní bude vystřídána tou třetí.

Třetí generace bude oslavou jednoho milionu prodaných kusů tohoto modelu, co se týče obou generací. Detailní informace ohledně výbavy a technické specifikace si Volkswagen schovává až na datum premiéry. Spokojit se tak můžeme prozatím s jedinou skicou.