Nový Peugeot 508 má nakročeno k tomu stát se jednou z nejatraktivnějších novinek nadcházejícího ženevského autosalonu.

Povedený fastback

Jak to tak vypadá posedlost SUV modely nepohltila automobilovou výrobu zcela. Ještě pořád zde máme automobilky, které produkují vozy v klasickém karosářském provedení a jednou z nich je i Peugeot, který v Ženevě odhalí nástupce aktuální 508. A jeho vzhled je skutečně pověděný, alespoň to naznačují zveřejněná videa.

Na první pohled se může zdát, že je novinka sedanem, což ovšem není tak úplně pravda. Jde totiž o fastback, tedy sportovně střižený vůz s výklopnými pátými dveřmi, což přináší velice praktický přístup k zavazadlovému prostoru. Ve srovnání s předchůdci je všechno jinak a modelu to jen prospělo.

Atraktivní z všech úhlů

Exteriér dostal velice atraktivní rysy a imponuje z každého úhlu. Automobilka samozřejmě nabízí strop nabídky, ale i tak auto vypadá na velice povedený kousek. Interiér vozu přivítá řidiče velmi futuristickým i-Cocpitem se svěžím vzhledem a ovládáním, které nemusí vyhovovat každému.

V dalším videu se můžeme podívat i na výrobní proces tohoto vozu, který se odehrává doma ve Francii, stejně tak jako výroba pohonných jednotek. Tady sice novinka již nepůsobí tak nastrojeně, i přesto je stále velmi zajímavá.

Otázkou je tedy nyní jak zareaguje Citroën. Lze předpokládat, že nástupce C5 a C6 dostane podobně střižené tvary. Na ně si však ještě budeme muset ještě pěknou chvilku počkat, protože dorazí nejdříve v roce 2020.