› Nový design přídě a zádě, LED přední světlomety a zadní skupinové svítilny s technologií LED
› Nové asistenční systémy, nový infotainment systém Swing Plus s úhlopříčkou displeje 6,5“ a více prvků Simply Clever

ŠKODA FABIA

Na Mezinárodním autosalonu v Ženevě 2018 představuje ŠKODA přepracovaný vůz ŠKODA FABIA. Česká automobilka vylepšila úspěšný malý vůz svěžími designovými prvky a řadou technických novinek. Kromě přídě a zádě byl vylepšen i interiér. Vůz se brzy pochlubí LED předními světlomety, LED zadními skupinovými svítilnami i novými asistenčními systémy. Zážitek z jízdy završují služby ŠKODA Connect a rozšířená nabídka prvků Simply Clever.

Pozměněný design předního a zadního nárazníku podporuje atraktivní vzhled vozu, který dotvářejí nově tvarované hlavní a mlhové světlomety. Poprvé jsou ve voze ŠKODA FABIA v nabídce LED přední světlomety a LED zadní skupinové svítilny. Nabídka kol z lehké slitiny byla mimo jiné rozšířena o osmnáctipalcová kola, která budou dostupná na přání pro karosářskou verzi hatchback. Nový design sdruženého panelu přístrojů, nové dekorační lišty na přístrojové desce a dvoubarevné vzory potahových látek čalounění sedadel přispívají k elegantnímu vzhledu interiéru.

Rozšířením nabídky asistenčních systémů v modelové řadě FABIA přináší značka ŠKODA opět moderní techniku vozů vyšších tříd do segmentu malých vozů. Blind Spot Detect upozorňuje řidiče při jízdě na víceproudých dálnicích na přítomnost vozidel v mrtvém úhlu. Systém Rear Traffic Alert monitoruje dění za vozidlem a varuje před kolizí při couvání. Další dostupnou funkcí bude asistent dálkových světel Auto Light Assist.

Nový infotainment systém Swing Plus nabízí displej s úhlopříčkou 6,5“ a také umožňuje řidičům využívat funkce konektivity jako SmartLink+ nebo připojení mobilního telefonu přes Bluetooth.

Rozšířena je ve voze ŠKODA FABIA i nabídka prvků Simply Clever. Cestující na zadních sedadlech mají na přání k dispozici dva USB konektory. Na přání je v zavazadlovém prostoru také k dispozici oboustranný koberec. V boční přihrádce zavazadlového prostoru karosářské verze kombi se nachází vyjímatelná kapesní LED svítilna.