T-Roc je čerstvou novinkou na evropském, ale i našem trhu a již byla ohlášena jeho velice zajímavá verze. Bude se jednat o T-Roc Kabirolet, který bude vyrábět závod v Ösnabrusku, kde se momentálně kompletuje TIguan či Cayman.

První SUV cabrio

Projekt T-Roc byl původně jen koncepčním návrhem, kterému však k překvapení všech dal Volkswagen zelenou a stane se tak značkou, která jako první přinese SUV v provedení cabriolet. To začne vznikat v roce 2020  v Ösnabrusku. Do místního závodu investuje Volkswagen přes 80 milionů eur. Prozatím nám Volkswagen odhalil skicu tohoto vozu, která nám však mnoho infrormací nepřináší. Novinka nejspíše bude mít velmi podobný design jako současný T-Roc, který je velmi výrazný. Kdy přesně se o automobilu dozvíme více nám Volkswagen prozatím neprozradil.

Německý výrobce che do roku 2020 nabízet 20 modelů SUV po celém světě. Což je velmi logický krok, protože Amaroq nedávno oslavilo jeden milion prodaných kusů a Tiguanu se prodalo již 720 tisíc kusů, a automobil patří mezi trojici vůbec nejžádanějších SUV. Volkswagen navíc očekává, že za dva roky budou prodeje SUV modelů tvořit celých 40% z celkového objemu prodejů. T-Roc byl mezi zákazníky z Evropy přijat velice pozitivně a hned několik měsíců po zahájení objednávek se čílo objednaných kusů vyšplhalo na 40 tisíc.

Investice do výroby

Výroba bude probíhat v Ösnabrucku, což je spojeno s nemalými investicemi na modernizaci celého závodu. Ta se dotkne zlepšení logistiky, technologií i montážních linek. Automobilka počítá s výrobou 20 tisíc kusů ročně. V současné době má závod 2 300 zaměstnanců, kteří postavili jen v minulém roce 76 tisíc vozů Volkswagen Tiguan a Porsche Cayman.