› Velká nabídka asistenčních systémů
› Inovativní technologie známé z vyšších tříd vozů
› Nabídku asistenčních systémů doplňují systémy Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert low a asistent dálkových světel Auto Light Assist
› LED světlomety s funkcí AFS

ŠKODA FABIA

Nové asistenční systémy zvyšují komfort a bezpečnost vozu ŠKODA FABIA. Na palubě malého vozu se nachází inovativní technika, kterou lze najít spíše ve vozech vyšší třídy. LED světlomety, které jsou poprvé k dispozici pro vůz ŠKODA FABIA, disponují funkcí AFS. Nové asistenční systémy Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert a Auto Light Assist ve voze ŠKODA FABIA umožňují navíc suverénnější, bezpečnější a pohodlnější jízdu v různých dopravních situacích.
Přepracovaný vůz ŠKODA FABIA nabízí rozsáhlou škálu prvků aktivní a pasivní bezpečnosti. Součástí standardní výbavy jsou mimo jiné elektronická kontrola stability ESC s ABS, MSR, ASR, EDS, HBA, multikolizní brzda, elektronická uzávěrka diferenciálu XDS, příprava pro dvě dětské sedačky s bezpečnostními úchyty Isofix na zadních sedadlech, kontrola tlaku v pneumatikách a šest airbagů. Na přání jsou k dispozici adaptivní tempomat ACC, couvací kamera, parkovací senzory, Front Assist s integrovanou funkcí nouzové brzdy City, rozpoznávání únavy řidiče Driver Alert, Easy Light Assist, Light and Rain Assist, Auto Light Assist, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert low, omezovač rychlosti a asistent rozjezdu do kopce Hill Hold Control.

Blind Spot Detect

Na přání dodávaný Blind Spot Detect zvyšuje bezpečnost při jízdě na víceproudých dálnicích a při předjíždění. Radarové senzory monitorují dění za vozem a vedle něj. LED kontrolka ve vnějším zpětném zrcátku varuje před vozidly, které se rychle blíží zezadu nebo se již nachází v mrtvém úhlu.

Rear Traffic Alert low

Systém Rear Traffic Alert využívá zadní radarové senzory ke sledování prostoru za vozidlem při vyjíždění z parkovacího místa nebo z vjezdů. Varovný tón a kontrolka na palubním displeji upozorňují na nebezpečí kolize.

Asistent dálkových světel Auto Light Assist

Auto Light Assist snižuje nebezpečí oslnění ostatních řidičů při jízdě v noci. Jakmile přední kamera vozu zaznamená protijedoucí vozidla nebo vozidla jedoucí před ním, přepne systém dálková světla automaticky na potkávací. Auto Light Assist je k dispozici také pro halogenové světlomety.

LED světlomety s funkcí AFS

K výbavě na přání dodávaných LED světlometů, které budou poprvé k dispozici pro vůz ŠKODA FABIA, patří i funkce AFS (adaptivní přední světlomety). Adaptivní přední světlomety regulují světlomety dle aktuální dopravní situace tak, aby měl řidič ve městě, na okresní silnici, na dálnici nebo při špatné viditelnosti vždy optimální osvětlení vozovky.

Přední světlomety byly přepracovány. V základní verzi vozu jsou pro potkávací a dálkové světlo použity halogenové žárovky H7 bez čočky, které mají vyšší svítivost než vrcholná verze halogenových světlometů stávající verze vozu ŠKODA FABIA. Světlo pro denní svícení je tvořeno čtyřmi LED diodami. Díky vyspělejší technice vykazuje nové světlo pro denní svícení v přepracovaném modelu ŠKODA FABIA vyšší svítivost. Vrcholnou verzi LED světlometů doplňuje nová funkce Corner. Při odbočování si vůz do zatáček automaticky nepřisvicuje mlhovým světlem, ale LED diodou, která je integrována přímo ve světle. Díky lepšímu umístění všech žárovek je nyní pro řidiče snazší také jejich výměna.

Nově zpracované zadní skupinové svítilny používají také LED technologii. Brzdové světlo je tvořeno šesti LED diodami. Světlo pro zadní světlomety zajišťuje světlovod, který je napájen dvěma LED paprsky ve tvaru písmene C, typickém pro značku ŠKODA. Oba LED paprsky jsou kryté speciálním čirým sklem s pískováním, které zaručuje, že světlo působí opticky větší. Struktura zadních svítilen byla navíc doplněna o krystalické prvky typické pro značku ŠKODA. Mlhové světlo není nově součástí koncového světla, ale nachází se pod ním.