Také nevěříte všemu, co se kde píše? Děláte dobře. Pokud někde narazíte na tyto námitky k zabezpečení svého auta VAM systémem, zbystřete. Proč? Nezakládají se totiž na pravdě. Podívejme se, v čem přesně se mýlí:

Zabezpečení auta VAM systémem může selhat

Kvalita zabezpečení je u VAM systému alfou i omegou. Výsledky mluví jednoznačně: z více než 6000 vozidel, do kterých byl VAM systém nainstalovaný, nebylo odcizeno ani jedno. Zloději se o to však pokusili ve více než 500 případech.

Během instalace zabezpečení mohou technici poškodit interiér vozidla nebo jeho elektroinstalaci

Na instalaci nabízí společnost VAM system 100 % záruku, protože ji provádějí výhradně špičkoví odborníci. Nemůže se tedy stát, že by došlo k porušení elektroinstalace nebo poškození interiéru a vy byste neobdrželi žádnou náhradu.

Zabezpečení automobilu se mi zdá příliš drahé

Ano, zabezpečení vozu stojí několik tisíc korun. Nicméně pokud vezmeme v potaz fakt, že ještě žádné auto s tímto systémem odcizeno nebylo, jeho cena je zanedbatelná.

Stejně tak mohu nechat svůj atomobil zabezpečit levnějším zabezpečovacím systémem ve stejné kvalitě

Určitě ne. Čistě mechanické ani čistě elektronické zabezpečení totiž není jako zabezpečovací systém dostatečné. Proč? Pokud budete mít zablokovanou pouze řadicí páku či volant, zloděj toto mechanické zabezpečení překoná velmi snadno. A za pomoci rušiček lehce obejde i jakékoli čistě elektronické zabezpečení.

Na jakém principu je VAM systém založený?

VAM systém je elektromechanické zabezpečovací zařízení, které podle mechanické kombinace ve vozidle naráz blokuje až 6 částí, například i spojkový nebo plynový pedál. Vaše vozidlo tak bude dokonale chráněno před jakýmkoli možným způsobem krádeže, včetně:

• použití rušiček GPS/GSM/GPRS signálu,
• výměny řídicí jednotky motoru nebo palubní desky,
• výměny spínací skříňky,
• použití duplikátu klíče,
• použití čtečky kódů nebo dálkových ovládání

Jak je možné, že je VAM až do teď nepřekonaným zabezpečovacím systémem?

Na svědomí to má klasická kombinatorika – v každém automobilu jsou zabezpečeny jiné části a na různých místech a každý používá svůj vlastní logický kód kombinatoriky. Instalace zabezpečovacího systému je tak u každého vozu jiná, individuální. Dokonce ani v případě stejného modelu automobilu