Japonský výrobce by mohl ve velmi krátké době nabídnout další sportovně-užitkový automobil. Chce tak reagovat na stále se zvyšující poptávku v tomto segmentu.

Víc a víc SUV!

Mít jen jedno SUV se dnes nenosí. Nabídka by se měla rozrůst hned o několik kousků v každé nabízené flotile a platí to i pro Mitsubishi. To má ve SUV segmentu na výběr hned z ASX, Outlander, Pajero a nejnověji také Eclipse Cross, který má slavným sporťákem společný pouze název.

Ovšem ani takto bohatý zásobník neznamená konečnou. Automobilka podle posledních průzkumů zvažuje další projekt s SUV nádechem. „Nové SUV je jednou z možností, které zkoumáme,“ přiznal Tsuneshiro Kunimoto, viceprezident a generální ředitel designu Mitsubishi. „Segment stále roste. Nejen v Číně, ale i v Evropě, takže by to jistě bylo dobré rozhodnutí.“

Aliance pomůže

Velkou měrou by zde mohli pomoci dvě alianční automobilky, kterými je Nissan a Renault. Veškeré podrobností o dalších plánech zůstávají prozatím utajeny, a tak lze jen velmi těžko předpokládat, co přijde. Můžeme však vyloučit striktní off-road.

Ať už automobilka chystá cokoliv, prostor pro růst určitě vidí. „Mitsubishi je důmyslná značka. Podívejte se například na úspěchy Pajera na Dakaru. Díky nové alianci máme možnosti, jak rychle a efektivně růst,“ dodává Kunimoto.

Zároveň dodal, že vývoj momentálně probíhá a automobil by měl krom konvenčních modelů disponovat i plug-in hybridním pohonem.