Britská automobilka Rolls-Royce se v Ženevě pochlubila trojicí velice výjimečných automobilů, které jsou zástupci nové generace Phantom. A nechyběl ani dvoumístný kabriolet Dawn.

Jedinečné Phantomy

V souvislosti s Rolls-Roycem se momentálně nejvíce hovoří o připravovaném sériovém SUV jménem Cullinan, ale automobilka nezapomíná ani na prezentací svých tradičnějších modelů. V loňském roce prezentovaná, nová generace modelu Phantom byla představena v Ženevě ve speciálních verzích, stejně jako starší model Dawn.

V Ženevě se představily hned tři zástupci nové generace modelů Phantom, jejichž výsledná podoba byla důkazem toho, že Rolls-Royce je stále výrobcem těch nejluxusnějších automobilů na světě. Všechny modely měla na starosti individualizační divize Bespoke.

Prvním z trojice ses stal Phantom pojmenovaný Gentleman´s Tourer, který se inspiroval svými jmenovci z 30. let minulého století. Tyto vozy si jejich majitelé povětšinou řídili sami při dlouhých cestách napříč celou Evropou.

Místo čtyř míst jen dvě

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase, se stal základem pro další dva modely pojemnované Whispered Muse a Moment in Time. První z jmenovaných u této dvojice má karoserii ve světlých krémových odstínech, zatímco exteriér druhého kombinuje tmavě modrý lak se stříbrnou kapotou motoru.

Proměny všech tří jedinečných kusů jsou naprosto úchvatné, ovšem předělaný čtyřmístní kabriolet Dawn na dvoumístný, tyto vozy jen zastiňuje. Za označením Aero Cowling se totiž ukrývá speciáně navržený kryt zadních sedadel, který pomáhá kabrioletu získat siluetu dvoumístného roadsteru. Kryt je vyroben z uhlíkových vláken, hliníku a jemné kůže. Díky tomu přesně ladí s konkrétním vozem. Součástí krytu jsou i stylové přihrádky a i možná demontovatelnost této vychytávky.