Ačkoliv se na výstavišti v Ženevě neukázal, na trhu se objeví již velmi brzy. O kom je řeč? No přece o zcela novém Passatu.

Novinka již brzy

Modernizovaný Volkswagen Passat je jedno z nejočekávanějších novinek tohoto roku. Na výroční konferenci řekl šéf automobilky Herbert Diess to, že omlazená hvězda je připravena vstoupit evropské trhy. Informace prozrazují, že by se tak měla stát již koncem tohoto roku.

Diess zároveň prozradil, že po stránce pohonů a karosářských provedení se žádná revoluce konat nebude. V nabídce nebude chybět praktické kombi, ani terénnější Alltrack.

Co se změní?

Současná generace je s námi již od listopadu 2014, což znamená, že je na facelift skutečně vhodný čas. Základem bude platforma MQB. Zásadní změny co se pohonných jednotek čekat nemůžeme, ale změní se rozhodně spotřeba a produkce emisí.

Model Passat patří v Evropě i nadále mezi vůbec nejprodávanější modely střední třídy. V segmentu D si jej jen v Evropě objednalo 180 tisíc zákazníků. To je více zájemců jako o Škodu Superb, Opel Insignii či Ford Mondeo.

Další novinky

Volkswagen však připravuje i mnoho dalších novinek. Představit by se nám měla nová generace SUV Touareg a v létě se světu představí i novinka, která vzniká čistě pro čínský trh, na které automobilky spolupracuje se společností SAIC. Opomenout nesmíme ani T-Roc, který se začne na počátku roku 2020 nabízet i jako Kabriolet. To je trochu šílená představa, ale skutečně tomu tak bude.