› Pečovatelská služba Vrchlabí využije nové SUV ŠKODA KAROQ pro dopravu za seniory žijícími v těžce přístupných horských oblastech
› Společenská odpovědnost jako jedna z klíčových oblastí strategie udržitelnosti ŠKODA AUTO
› Výrobní závod ŠKODA AUTO ve Vrchlabí: dobrý soused místních obyvatel a dlouhodobě významný partner řady aktivit v oblasti společenské odpovědnosti ve městě

ŠKODA AUTO ve Vrchlabí

ŠKODA AUTO dnes předala nový vůz ŠKODA KAROQ Pečovatelské službě Vrchlabí, která se stará o seniory žijící v i v hůře dostupných horských oblastech. ŠKODA AUTO si v rámci své strategie společenské odpovědnosti zakládá na dobrých sousedských vztazích, podporuje město v řadě oblastí, a to jak přímou pomocí, tak např. prostřednictvím grantů. V samotném Vrchlabí se jedná o další projekt v rámci dlouhodobé spolupráce s městem. Automobilka zde podporuje řadu aktivit z oblasti dopravní bezpečnosti a infrastruktury, technického vzdělávání či sportu a kultury.

ŠKODA KAROQ ve službách Pečovatelské služby Vrchlabí bude od začátku v plném nasazení. Automobil je určen k zajištění péče o seniory žijící v těžce přístupných horských oblastech, kam bývá během velké části roku ztížený přístup. I proto padla volba na nové SUV, které nabízí jistotu pohonu 4×4, ve své třídě ojedinělý vnitřní prostor, ale současně kompaktní rozměry, které řidičům z řad zaměstnanců pečovatelské služby usnadní jízdu na horských silnicích.

Nová ŠKODA KAROQ bude určena k rozvážení jídla starším lidem, kteří již nejsou schopni se o sebe postarat sami. Pečovatelská služba Vrchlabí má na starosti nejen seniory z města a nejbližšího okolí, ale také z horských vesnic a lyžařských středisek, jako je Špindlerův Mlýn, Černý Důl nebo Strážné. Jak v zimě, tak ale často ještě v průběhu jara nebo brzy na podzim mohou být v těchto oblastech silnice těžko sjízdné, a proto byl požadavek na kombinaci kompaktních rozměrů a výborných jízdních vlastností velmi důležitý.

„Jsme potěšeni, že můžeme nabídnout pomocnou ruku městu Vrchlabí a prostřednictvím našeho modelu KAROQ i seniorům, kteří v tomto kraji žijí. Vrchlabí je naším klíčovým partnerem již řadu let a proto je pro nás důležité, že můžeme přispět ke zkvalitnění života jeho obyvatel,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů.

ŠKODA AUTO již v minulosti poskytla automobily pečovatelské službě na Rychnovsku a v Mladé Boleslavi, tedy v oblastech, s nimiž je spojena výrobními závody. Ve Vrchlabí, kde má továrna více než 100letou tradici a automobilka zde vyrábí od roku 1946, podporuje společnost ŠKODA AUTO řadu aktivit z oblasti dopravní bezpečnosti a infrastruktury, technického vzdělávání či sportu a kultury, např. pomoc při realizaci projektu nasvětlení přechodů pro chodce v ulicích Krkonošská a Nerudova, přispění na výstavbu nové plošiny umožňující návštěvníkům bezbariérový přístup na městském úřadu, darování převodovky DQ200 SOŠ a SOU ve Vrchlabí pro výukové účely a mnoho dalších.