› Významné jubileum: ŠKODA AUTO podesáté hlavním partnerem seriálu outdoorových závodů Kolo pro život
› Na každém z 15 závodů prezentace osobních automobilů i ŠKODA Originálního příslušenství se zaměřením na cyklistiku
› Soutěže o věcné ceny i dvě pobytová místa na Tour de France 2019 s doprovodným programem, ale i zábavné aktivity pro celou rodinu

Kolo pro život

Již podesáté se stává ŠKODA AUTO hlavním partnerem akce Kolo pro život. Její přítomnost na všech 15 dílech seriálu, který má za cíl přivést k cyklistice celé rodiny, dokazuje angažovanost značky při podpoře aktivního trávení volného času. Mladoboleslavská automobilka nejen podporuje významná cyklistická klání profesionálů i amatérů, ale nabízí také široký sortiment jízdních kol a cyklistického vybavení pro všechny věkové kategorie.

V rámci doprovodného programu bude místně příslušný autorizovaný obchodník značky ŠKODA prezentovat nové modely osobních automobilů. Hvězdou expozic na jednotlivých místech se stane novinka pro vyznavače aktivního životního stylu – kompaktní SUV ŠKODA KAROQ. Nebudou však chybět ani další atraktivní vozy z portfolia okřídleného šípu, ať už jde o sportovní geny modelu OCTAVIA RS, reprezentativní Laurin & Klement, dobrodružné verze ScoutLine nebo škálu modelů s pohonem 4×4. Vystaveny budou nejen automobily, ale rovněž jízdní kola. Značková kolekce bicyklů zahrnuje stroje různého zaměření od silničních kol přes celoodpružená MTB kola až po elektro kola ŠKODA eBike. Pro dámy má značka v nabídce mimo jiné jízdní kolo ŠKODA MTB Lady. Pro údržbu bicyklu a celkovou péči o něj se vyplatí uvažovat i o řadě doplňků, jakými jsou například sada nářadí, kapsička pod sedlo nebo osvětlení. Na stánku bude vystaveno rovněž nejmodernější cyklistické oblečení, brýle, helmy a další pomůcky. A protože ŠKODA AUTO myslí i na bezpečnou přepravu, návštěvníci nebudou ochuzeni ani o představení speciálního příslušenství pro převoz jízdních kol na střeše nebo tažném.

„Značka ŠKODA je s cyklistikou silně spojena od počátku své existence a toto pouto zahrnuje nejen nejvýznamnější světové závody, ale i klání pro nejširší cyklistickou veřejnost,“ říká šéf ŠKODA AUTO Česká republika Luboš Vlček. „Je nám ctí, že můžeme v letošním roce oslavit desetileté výročí našeho partnerství se seriálem Kolo pro život. Na každém z jeho 15 závodů budeme přítomni a rádi v našem zázemí přivítáme všechny návštěvníky, ať už budou aktivně závodit nebo se přijdou jen podívat,“ dodává Luboš Vlček.

Pro účastníky i diváky bude, stejně jako v předchozích letech, připravena řada tematických soutěží o hodnotné ceny. Nejlákavější výhrou pro fanoušky špičkové cyklistiky budou dvě pobytová místa na Tour de France 2019 s doprovodným programem. Již devět dvojic z řad výherců této soutěže mělo v minulosti možnost osobně zažít atmosféru největšího cyklistického závodu na světě v doprovodném voze ŠKODA a letos tuto skupinu rozšíří další dva šťastlivci. Navštívit stánek značky ŠKODA na některém z 15 klání seriálu Kolo pro život 2018 a sledovat sociální sítě značky se tedy rozhodně vyplatí. Všichni závodníci pak získají voucher se slevou do ŠKODA E-shopu.

Na závodech v Hustopečích, Mladé Boleslavi a Vrchlabí bude nad rámec obvyklých aktivit připravena prezentace týmu Výzkumu dopravní bezpečnosti, která bude rozšířena o demonstrativní ukázku na voze ŠKODA KAROQ v řezu. Na zbývajících místech bude bezpečnostní tématika prezentována videoukázkami promítanými na velkoplošné obrazovce ve stanu. V rámci všech závodů Kolo pro život 2018 bude návštěvníkům představena služba ŠKODA Connect s možností si ji na místě vyzkoušet prostřednictvím aplikace v chytrém mobilním telefonu. Zázemí značky ŠKODA nabídne vedle edukativních aktivit také zábavu pro celou rodinu. Zatímco děti si mohou zahrát maxi kostky, či navštívit skákací hrad, dospělí mohou využít profesionálního 3D simulátoru závodního vozu ŠKODA FABIA R5 s virtuální realitou. Věrně vytvořený model soutěžního speciálu simuluje negativní i pozitivní přetížení až 2G, a zprostředkuje tak velmi realistický zážitek z řízení závodního vozu na trati rychlostní zkoušky.

Cyklistika je vedle ledního hokeje nejdůležitějším pilířem sponzorské strategie značky ŠKODA. Mladoboleslavská automobilka podporuje nejen profesionální závody, ale také cyklistiku pro širokou veřejnost. Její vášeň pro cyklistiku má tradici. Historie společnosti se začala psát v roce 1895 právě výrobou jízdních kol. Václav Laurin a Václav Klement založili v Mladé Boleslavi továrnu na výrobu jízdních kol pojmenovanou L&K – zhruba 10 let před tím, než na trh přišel první automobil této značky.

Kalendář závodů Kolo pro život 2018:

Datum Název závodu Místo konání
21.4. ČT Trans Brdy Dobřichovice
28.4. Hustopeče Agrotec Tour ŠKODA AUTO Hustopeče
12.5. Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO Mladá Boleslav
26.5. Orlík Tour Kooperativy Orlík – Vystrkov
16.6. Karlovarský AM Bikemaraton České spořitelny Karlovy Vary
23.6. Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO Vrchlabí
30.6. Bikemaraton Drásal České spořitelny Holešov
1.7. Bikemaraton Drásal České spořitelny Holešov
21.7. Praha – Karlštejn Tour České spořitelny Praha – Velká Chuchle
4.8. Šumavský MTB Maraton České spořitelny Zadov
11.8. Vysočina Arena Tour České spořitelny Nové Město na Moravě
12.8. Vysočina Arena Tour České spořitelny Nové Město na Moravě
18.8. Manitou Železné hory České spořitelny Chrudim
1.9. Plzeňská MTB 50 Kooperativy Plzeň
8.9. Znojmo Burčák Tour Kooperativy Znojmo
22.9. Oderská Mlýnice České spořitelny Klokočůvek u Oder
29.9. Ralsko MTB Tour České spořitelny Ralsko