Mladoboleslavská automobilka momentálně prodává své dva nové SUV modely jak na běžícím páse. Věděli jste však o tom, že je tu ještě jedno SUV z dílny tuzemské automobilky? Jmenuje se Kamiq a jen tak jej neseženete.

SUV Kamiq

SUV jsou obrovským fenoménem, což si uvědomuje i Škodovka. Ta momentálně nabízí sedmimístné SUV jménem Kodiaq a také o něco menší SUV Karoq. Ofenziva tohoto segmentu však v Mladé Boleslavi pokračuje i nadále a automobilka představuje své nejnovější SUV jménem Kamiq, které je však určené pro Čínský trh.

Důležitý trh

O pohon tohoto vozu se stará zážehová patnáctistovka s výkonem 81 kW, která je kombinována buď s manuální pětistupňovou převodovkou či se šestistupňovou samočinnou převodovkou. Působení automobilky v Číně si pochvaluje celá značka, Bernharda Maiera nevyjímaje. Předseda představenstva Škoda Auto prozradil, že značka v minulém roce prodala 325 tisíc aut právě v Číně, což je jedna čtvrtina všech prodaných kusů po celém světě. Navíc tímto číslem nic rozhodně nekončí, protože automobilka předpokládá, že se prodeje značky v Číně navýší na 600 tisíc prodaných kusů ročně.

K této statistice napomohou nejen Kodiaq, Karoq a Kamiq, ale i čtvrté SuV, které si automobilka speciálně pro Čínský trh připravuje.

Automobil byl novinářům představen na české ambasádě v Pekingu a výstavní premiéra jej čeká na tomto místě i na právě začínajícím autosalonu. Pokud by vás crossover zaujal natolik, že byste se v něm chtěli projíždět i v Evropě, musíte si počkat do roku 2019. V tomto roce totiž ukáže SUV vycházející ze studie Vision X.