Je k neuvěření, jak velké procento dopravních nehod je způsobeno nedbalostí řidiče, který místo řízení psal smsky na svém mobilním telefonu. Volkswagen se nyní rozhodl pro malou osvětu a začal vyrábět z havarovaných vozů kryty na mobilní telefony.

SMS za volantem

Každí ví, že psát smsky za volantem je nesmírně hloupé a naprosto nezodpovědné. Stačí totiž displej telefonu sledovat jen několik sekund a celý váš život se může nepříjemně zkomplikovat či dokonce zaniknout.

Proti používání mobilů za volantem nyní bojuje Švédsko, které používání mobilu za volantem zcela zakázalo. Tuto iniciativu se rozhodlo podpořit i švédské zastoupení Volkswagenu, která ve spolupráci se společnosti NordDDB začalo vytvářet ochranná pouzdra na iPhone 8. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, pokud by tato pouzdra nebyla vyráběna z pomačkaných plechů automobilů, které bouraly, právě kvůli požívání telefonu za volantem. Originální dárek pro ty, kteří po mobilu za volantem vždy rádi sáhnou, co myslíte?

Pro dobrou věc

„Víme, jak snadné je zvednout telefon, abyste přijali hovor nebo napsali textovku. Jenže při používání mobilu je riziko dopravní nehody třiadvacetkrát vyšší. Věříme, že tyto pouzdra mohou řidiče od používání telefonů za volantem odradit,“ říká Johan Karlsson, ředitel Volkswagen Stockholm.

Celkem by mělo vzniknou 153 kusů těchto krytů, z nichž každý připomíná jinou dopravní nehodu. Výtěžek z prodeje krytů pak poputuje na organizaci Trafikskadefonden a pomůže lidem, kteří se stali účastníky vážných dopravních nehod. Pouzdro bude možné zakoupit online za 599 švédských korun, což je v přepočtu asi 1500 českých korun.