Mladoboleslavská automobilka chce mít do roku 2025 v nabídce šest elektromobilů. První z nich by měl dorazit na trhu již v roce 2019.

Elektřina pro Škodu

Volkswagen Group se netají svými plány na mohutnou expanzi elektromobilů. Do roku 2025 chce prodávat na 80 elektrických modelů. Tyto plány se týkají také Škody, která je součástí koncernu a která bude nabízet do stejného roku 6 elektrických model.

„Do roku 2022 budeme investovat celkem dvě miliardy eur do elektromobility a nových služeb souvisejících s mobilitou. V tom jsou zahrnuty investice do nových produktů, jakož i do výroby, nákupu, kvality a náběhů nových vozů. Jedná se o největší investiční program v historii značky Škoda,“ říká Bernhard Maier, předseda představenstva Škoda Auto.

První z chystaných novinek dorazí již v příštím roce a půjde o elektrickou variantu minivozu Citigo. Výrobce prozradil, že se bude jmenovat eCitigo a doplní již prodávaný e-Up! Hlavním cílem vozu bude snižovat flotilové emise celé značky v době nadcházejících přísnějších norem.

Máme se na co těšit

V příštím roce se také dočkáme dlouho avizovaného plug-in hybridu Superb který je označován jako Superb PHEV, ovšem v budoucnu se dočká přízviska h-tec či e-tec.

Nejdůležitější však bude pro Škodu a elektriřnu rok 2020n kdy na trh dorazí sériová varianta Konceptu Vision E. Elektrické SUV bude využívat nově vyvinutou koncernovou platformu MEB, která je speciálně navržená pro automobily s elektropohonem. Automobil bude navržen tak, aby dosáhl dojezdu 500 kilometrů a poskytoval kombinovaný výkon 225kW.

Do roku 2025 bude automobilka nabízet celkem 6 čistě elektrických automobilů, které doplní čtyři plug-in hybridy. Dorazí také vozy s účinnějšími spalovacími motory a s motory na CNG. Důležitou zprávou je i to, že Škodovka bude elektrické komponenty i sama vyrábět a to i pro ostatní značky koncernu.