Ledvinky přední masky, jsou hlavním poznávacím znakem vozů BMW. Nyní se jim dostane proměny, při které budou opticky propojeny.

Uniklé fotografie

BMW si i na letošní rok připravilo novinky v podobně sportovních modelů. Dočkáme se sportovního kupé řady 8 a také roadsteru Z4. Krom toho se však představí také jedna SUV novinka, kterou nebude nic jiného než tolik oblíbený model X5. Jeho první fotografie se nyní dostaly na veřejnost ještě před premiérou.

Ledvinky

Díky nim tak nyní víme, jak bude novinka vypadat. A mnozí asi budou překvapeni, protože BMW skutečně pracuje na změnách jednoho z nejcharakterističtějších znaků vozů BMW, kterými jsou ledvinky na masce chladiče. Nedávný koncept elektrické X3 je měl propojený a u nové X5 jsou opět opticky spojené a hlavně naprosto obrovské.

Uniklé fotografie ukazují sportovně laděnou verzi, která má nárazník s většími chladícími otvory, či výraznějšími koncovkami výfuků. Světlomety jsou laserové a koncová světla jsou zcela přepracovaná se zcela novou grafikou ve znamení nového stylu značky.

Velikost

Ve znamení trendů X5 opět o trochu povyroste. Na délku bude mít 4.945 mm, šířku 2.004 mm a výšku 1.791 mm. Bude tak o 36 mm delší, 66 mm širší a 19 mm vyšší než předchůdce. Rozvor se natáhne o 42 mm na 2.975 mm. Základem bude platforma jako u řady 5.

Motory

Co se motorů týče, tak těšit se můžeme na několik variant. V útrobách XDrive40i bude dřímat řadový šestiválec s 250 kW. Verze XDrive50i bude mít již 4,4 litrový osmiválec s dvěma turby o výkonu 340 kW. A počítá se také s turbodiesely xDrive30d s 250 kW a vrcholnou nabídku bude představovat model M50d s 294 kW.

7