Škoda představila svůj zcela nový automobil, kterým se je model Sunroq. Zvolení jméno vystihuje jak letní charakter vozu, tak také jeho technický základ.

Letní Sunroq

Na svědomí jej mají studenti středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ti pravidelně každý rok představují studentský automobil na kterém celý rok pracují a právě jejich posledním projektem je Sunroq, kabriolet na bázi Karoqu.

Automobil dostal přepracované sloupky karoserie, výraznější nárazník, který dokonce na zem promítá nápisy Škoda na vozovku, částečně lakovaná kola, nebo čalounění bílou kůží. Zcela přepracovaná je také zadní část s novými pátými dveřmi. Pod kapotou naopak zůstává sériový benzínový čtyřválec 1.5 TSI, který je však doplněn o sportovní výfuk.

Práce pro mnoho žáků

Na projektu pracovalo dohromady 23 žáků, ze sedmi různých oborů škodováckého učiliště. Ti spolupracovali přímo se zaměstnanci učiliště. Během osmi měsíců práce pravidelně prezentovali postup vedení automobilky, a na jejich případnou kritiku museli reagovat.

Jméno podle fanoušků

Před měsícem ještě nebylo známo jméno vozu, ale nakonec jej také víme. Jedná se o Sunroq, tedy jméno, které má vystihnout letní charakter vozu, tak také jeho technický základ, který vychází z modelu Karoq.

Jmenování navíc letos proběhlo velmi netradičně. Nevymýšleli jej samotní studenti, ale o pojmenování nechali rozhodnout fanoušky a zákazníky Škoda Auto. Ti prostřednictvím Facebooku zasílali návrhy na pojmenování. Z nich pak žáci vybrali ten nejlepší.