Opel si připravuje premiéru nové Corsy. Detaily z ní bychom měli vidět ještě letos.

Ticho po pěšině

Poté co loni Opel představil hned sedm novinek, je u něj letos o poznání klidněji. Značka dokonce ani nevystavovala v Ženevě s odůvodněním, že nebylo co prezentovat. Pro letošní rok nicméně chystá ještě jednu velkou zajímavost, kterou by měl být nepojmenovaný koncept, který Opel naznačil na první upoutávce.

Snímek který byl nedávno prezentován na dnu techniky Opelu ukazuje příď vozu, která se cudně ukrývá pod neprůhledným přehozem. Navzdory zakrytí však tkaninou jasně prozařují světlomety vozu, které zachycují velmi zajímavou grafiku. Dále je patrná přední kapota s atypickou ploutví uprostřed a nízká silueta vozu, která naznačuje, že se máme skutečně na co těšit.

Na co se můžeme těšit?

Podle odhadů by se mělo jednat o dynamicky laděný automobil ve stylu dřívějších konceptů značky, jakým byl například Opel Monza z roku 2013 či Opel GT z roku 2016. První z jmenovaných naznačil dnešní designérský směr Opelu, druhý pak ukázal že v Rüsselheimu jsou skutečně schopni postavit parádní automobil. Bohužel jeho prezentace prozatím neproběhla. Chystaný koncept má naznačit některé designerské prvky chystané Corsy pro rok 2019.

Víceprezident Opelu pro Design Mark Adams přiznal, že prozatím nepojmenovaný koncept bude odhalen ještě letos, což by mohlo znamenat na podzimním autosalonu v Paříži. Na rozdíl od jiných značek, však Opel nepotvrdil, zda bude v Paříži vystavovat. Pro francouzskou skupinu Psa je ale Paříž domovinou a tak by bylo velmi překvapující, kdyby se zde Opel neukázal, protože pod tuto skupinu spadá.

Při své prezentaci na technickém dni bylo navíc prozrazeno, že design Opělu bude i nadále čistý a nadčasový a to jak u konceptů, tak také u sériově vyráběných vozů.