Lewis Hammilton patří mezi špičku ve Formuli 1, možná i proto si může dovolit svůj vlastní motosport velice kritizovat. Nedávno dokonce řekl že F1 se nachází v době kamenné, co se využívání sociálních médií týče.

Hamiltonův názor

Hamilton nedávno kritizoval navrhovaný profil okruhu pro chystanou velkou cenu Miami, kdy se nechal slyšet, že nechápe, proč vedení nekonzultuje, celo věc se samotnými jezdci. Hamilton v tomto směru prý neočekává, že by vedení obrátilo.

Další výtky však směřovali na adresu vedení z pohledu jejích schopnosti využívat potenciál sociálních médii. Podle Hamiltona je F1 v tomto ohledu zaseknutá v době kamenné a nemůže se vůbec měřit s takovými sporty jako je fotbal či NFL.

Proč?

Na vině je především přístup Ecclestona, který tvrdil, že sociální sítě nejsou důležité. Nyní je však jejich využívání velice důležité. Jedná se o platformu, kterou využívají miliardy lidí a zanedbávat jí je velká chyba.

Krom plánovaného závodu v Miami pro příští rok se hovoří také o velké ceně Vietnamu. Více než čtvrtina současných podniků v kalendáři jako je Bahrajn, Čína, Singapur, Abú Dhabí, Rusko či Azerbajdžán se do kalendáže připojily od roku 2004.

Podle Hamiltona je vstup nových zemí skvělou příležitostí, kterou je však potřeba dobře naplánovat a vše musí být smysluplné. Dle jeho názoru se jedná o skutečně pomalý proces vyslat F1 po celém světě. Navíc v mnoha koutech planet lidé F1 vůbec neznají, i přesto že je globální a běží i v televizi.

Dle jeho názoru je zapotřebí udělat více, mít více závodů a dělat je v USA je podle něj správným krokem. Sám Hamilton se prý již velmi těší na nové extrémně vzrušující tratě.