Audi se nepodařilo uhlídat novinku v podobě A1 a tak si díky detailním fotografiím můžeme prohlédnout, jak bude novinka vypadat.

Nová A1

Audi A1 se světu představila na ženevském autosalonu v roce 2010. Jednalo se variantu s třídveřovou karoserií a další rok byla odhalena ta pětidveřová. V současné době patří A1 k veteránům v nabídce značky a Audi se tak rozhodla A1 pořádně oživit. Samotná automobilky Audi v první polovině června poodhalila interiér noví generace, ovšem nyní byly zveřejněny i fotografie této novinky.

V případě designu se můžeme těšit na sjednocení stylu s většími sourozenci vozu jako A3 a Q2, které se má nová A1 svým vzhledem přibližovat nejvíce. Interiér vozu nabídne moderní tvary a především digitální přístrojový štít, který doplňuje velká dotyková obrazovka multimediálního systému. MMII. Z velké A8 má být převzata i možnost zadávání cílové destinace pomocí psaní a to nikoliv po písmenech, ale klidně i bez přerušování a čekání na další písmeno.

Velké změny

No generace se loučí s třídveřovou variantou a bude k dispozici pouze jako pětidveřový sportback. Ten bude sdílet platformu MQB s aktuální generací modelu Polo. Díky tomu můžeme očekávat mírný nárůst rozměrů vozu a to jak rozvoru náprav, tak také vnějších i vnitřních rozměrů.

Paleta pohonných jednotek nové generace Audi A1 má podle starších informací nabízet moderní přeplňované motory. Nabídku má zahajovat litrový tříválec TFSI o výkun 85 kW, následovaný čtyřválecm 1.5 TFSI o výkonu 110 kW a vrcholem by měl být 2.0 TFSI verze S1 Sportback s výkonem kolem 184 kW.

U dieselů se momentálně hovoří o tom, že v nabídce vůbec nebudou a místo nich bude nabízena verze CNG, popřípadě naprosto čistě elektrická verze. Benzínové motory budou spolupracovat se šestistupňovou převodovkou, nebo sedmistupňovou dvojspojkovou převodovkou S tronic. Standardem bude pohon všech předních kol a pro vybrané verze S1 Sportback má být k dispozici pohon všech kol.

Oficiální prezentaci, můžeme očekávat v nejbližších dnech a světové výstavní premiéry se dočkáme na podzimním autosalonu v Paříži.