Německá automobilka Audi by ráda rozšířila svou nabídku SUV modelů o další novinku, která by stála na vrcholu potravního řetězce. Model Q9 by měl za úkol postavit se takovým sokům, jako je například Range Rover.

Audi a její sny

Zda se bude číselná řada u Audi rozšiřovat či nikoliv je momentálně otázkou. Nebude se však jednat o rozšiřování směrem dolů, ale naopak nahoru. Vstupní modelu bude představovat nová A1 a crossover menší než Q2 by prý na trhu již moc parády nenadělal. Na druhé straně spektra je však prostoru dost a dost.

Není to ovšem tak dávno co Audi představila na statické premiéře novinku v podobě SUV Q8. Ta by se však do budoucna měla poklonit před ještě mocnější Q9, která by byla ekvivalentem luxusní limuzíny A8. Automobilka v současné době zjišťuje, zda by se model na trhu prosadil či nikoliv. Jeho Úlohou totiž bylo představovat přímou konkurenci pro Range Rover. Je však jasné, že ztvárnění modelu by bylo odlišné. Automobil by byl mnohem více zaměřen na moderní technologie, tak jak je u Audi zvykem.

O budoucnosti modelu nejspíše rozhodne také přijetí nové Q8, která aktuálně vstupuje na trh. Pokud automobilka dospěje k rozhodnutí, že automobil postaví, pak tak nejspíše učiní na platformě, kterou využívá i Q8. V tom případě by nás od novinky dělilo jen několik let.