Mít označení M se u automobilových značek pro stě sluší. Jenže všude má toto písmeno trochu jiný význam. Zatímco u BMW označuje ty nejostřejší modely, u Volva se bude jednat o něco úplně jiného.

Tajemné M

Švédská automobilka se krom elektrifikace svého portfolia rozhodla pro soustředění i na jiné aktivity, mezi které patří sdílení, mobilita a další vedlejší činnosti. A právě pro ně nyní vytvořila novou značku s jednoduchým označením M.

Stále více a více automobilek směřuje svou pozornost na poskytování mobilních služeb. A výjimkou v tomto ohledu není ani Volvo, které například u elektromobilů značky Polestar nebude nabízet prodej jejích modelů, ale pouze pronájem.

Společnost nyní založila novou značku jménem M. Nebude se však jednat o sportovní deriváty standardních modelů, jak to známe například od BMW. Bavíme se zde o sdružení všech služeb elektromobility, které automobilka momentálně poskytuje. Navíc lze předpokládat, že řada dalších bude následovat.

Na co se můžeme těšit?

Podrobné informace o nové službě prozatím nebyly poskytnuty. Ale můžeme se těšit na poskytování přístupu k autům a službám. Krom péče o zákazníky bude její součástí i určitá forma sdílení automobilů. Již nyní Švédi poskytují ke sdílení 1700 automobilů, což je ve Švédku jeden z nejvyšších počtů.

„Služby, které jsou aktuálně k dispozici, nabízejí alternativy k taxi či veřejné dopravě. Našim cílem je poskytnou něco víc. Něco, co nám ulehčí život a maximalizuje náš drahocenný čas,“ nechal se slyšet Bodil Erksson, vedoucí mobility Volva.

Sídlem nové značky bude Stockholm, ale značka se nebude orientovat pouze na domácím trhu. Své služby by chtěla nabízet také ve Spojených státech.

„Služby, které jsou aktuálně k dispozici, nabízejí alternativy k taxi či veřejné dopravě. Našim cílem je poskytnou něco víc. Něco, co nám ulehčí život a maximalizuje náš drahocenný čas,“ nechal se slyšet Bodil Erksson, v „Obyvatelé měst přehodnocují tradiční vlastnictví automobilů. M je naše odpověď. Vyvíjíme se, abychom se stali přímým poskytovatelem služeb v rámci nové mise „svoboda pohybu“, uvedl generální ředitel Håkan Samuelssonedoucí mobility Volva.