V Ženevě se nám představila Supra GR Racing Concept, která byla předzvěstí sériového modelu. Toho se dočkáme již na festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Návrat legendy

Toyota přestala svou Supru vyrábět v roce 2002 a všem po ní bylo velmi smutno. Navíc postupně začala ukončovat produkci všech sportovních modelů, což bolelo možná ještě více. Nyní se však Supra po 16 letech vrací. V Ženevě byl k vidění závodní koncept od Gazoo Razing, který nám napověděl, jak asi bude velké kupé vypadat.

Oficiální produkční verze se nyní ukázala na první oficiální fotografii. Snímek je samozřejmě tmavý a automobil má kamufláž v barvách továrního týmu. Není však pravděpodobné, že by se jednalo o další prototyp. Toyota nás prostě jen škádlí, protože ví, že podobná strategie automobilkám prostě funguje. Hlavně však víme to, že Toyota na svém twitterovém účtu oznámila. Že novinku uvidíme již příští týden na festivalu rychlosti v Goodwoodu.

To nejlepší

Pátá generace by měla nést označení A90, které logicky navazuje na to předchozí. V přídi kupé by se měl ukrývat třílitrový řadový šestiválec s 250 kW, který však nevznikl v Japonsku, ale v Mnichově. Toyota má s BMW již dlouhodobou smlouvu a to nejen na tyto přeplňované zázraky. Časem by měl přijít také ostřejší model GRMN, který bude určen pro skutečné labužníky.

Z velkého množství špionážních fotek víme také o tom, jak by mohl vypadat kokpit vozu s digitálními přístroji pod volantem, head-up displejem a navigací. To vše bude nabízeno ve standardní výbavě, ve které nebude chybět ani hromada jízdních asistentů.

Toyota má hotovou také podobu Supry pro zámořský NASCAR, tedy jeho druhou ligu, Xfinity Series. Novinka by se měla představit příští rok v Daytoně.