Garáž tohoto mimořádného pilota F1 je plná zajímavých kousků. Jeden z nich nyní může být třeba váš. Jedná se o jedinečné Enzo Ferrari.

Schumacherovo Enzo

Se jménem Michaela Schmuchera je Ferrari nemyslitelně spjato. Německý závodník však nejezdil vozy z Maranella jen po okruzích, ale měl je také ve své garáži. Jedním z nich je unikátní model Enzo Ferrari, které nyní míří do prodeje.

Na voze je klasicky minimální nájezd konkrétně pouhých 8363 kilometrů. Vozu se vyrobilo pouhých 399 kusů, a už jen díky tomu je tedy tento unikát nesmírně cenný. Ovšem Michael Schumacher jeho cenu posouvá ještě dál díky unikátním individuálním prvkům, kterými automobil disponuje.

Unikátní Detaily

Uvnitř vozu se tak nachází elektrická okna či vynikající audiosystém Bose. Dalším zajímavostí jsou červené brzdové třmeny spolu s titanovými koly. Detailem je pak i Schumacherovo logo na sedačkách vozu a také podpisy nejvyšších představitelů Ferrari tehdejší doby a také soupeřů ze šampionátu F1 na spodní straně kapoty vozu.

Tento samý kus se objevil v dražbě již v roce 2013 spolu s modelem FXX, které měl Schumacher také ve své sbírce. Tehdy za něj chtěla rodina 1 milionu dolarů, nyní lze předpokládat cenu ještě vyšší.

Schumacher ukončil svou jezdeckou karieru v roce 2006, právě coby jezdec Ferrari. Později se však do šampionátu vrátil, aby hájil barvy Mercedesu. Na své předchozí úspěchy navázal jedním umístěním na stupních vítězů. V roce 2012 se se šampionátem rozloučil zcela definitivně. V roce 2013 přišla nešťastná nehoda na lyžích, při které si Schumi vážně poranil hlavu. Od té doby jsou informace o závodníkovi velmi kusé a v podstatě momentálně nikdo neví, jak na tom zdravotně je. Na veřejnosti se však neobjevil a šiřitele zpráv o tom, že Schumacher může opět chodit, jeho rodina zažalovala.