Britská automobilka se připravuje na příchod svého prvního SUV, na které však čekáme již poměrně dlouho. Jeho produkce by měla odstartovat již v příštím roce.

SUV od Astonu

Tak už i Aston Martin se nechal zlákat současným trendem a připravuje své SUV. Jeho koncept byl k vidění již na autosalonu v Ženevě, v roce 2015, kde se představil jako elektromobil. Nyní Britové prozradili informace o produkci tohoto vozu.

Ta by měla probíhat na jihu Walesu. Představenstvo společnosti již továrnu navštívilo. V prostorách se stále ještě dodělávají úpravy, které by měly být dokončeny v průběhu příštího roku. Výroba SUV by pak měla odstartovat jeho závěrem. Továrna nabídne 750 nových pozic.

„Jsme potěšení pokrokem tohoto výrobního místa. Tým odvedl fantastickou práci a jsem hrdý, že jsem mohl být v čele naší první schůze v novém závodě,“ uvedl krátce po prozkoumání továrny Dr. Andy Palmer, generální ředitel automobilky Aston Martin. „Wales má dlouhou a působivou historii v inženýrství a jsme potěšeni, že právě tato země bude hrát důležitou roli při vývoji značky,“ dodal.

Co přijde?

Mnoho informací o tomto voze prozatím nepadlo, ovšem zákulisní informace hovoří i tom, že by se model měl jmenovat Verekai, což znamená v překladu slůvko „kdekoliv“. Pro automobil patřící na silnici i do terénu se tak jedná o velmi trefný název.

Novinka přichází s pestrou paletou pohonných jednotek. Chybět by neměl osmiválec ani dvanáctiválec od Mercedesu-AMG a dočkat bychom se měli tak hybridního pohonu, který nalezneme například i v AMG GT 4-Door Coupé. Elektromobil tak byl prozatím odložen, a jeho nasazení je momentálně otázkou.